avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... caz dizolvare societate -predare documente contabile
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

caz dizolvare societate -predare documente contabile

Buna ziua
Societatea a intrat in insolventa din cauze penale, existind in cercetare un dosar penal cu inceperea urmaririi penale a fostilor administratori. Noul administrator, de fapt nu a mai incheiat nici un act de comert, activitatea societatii fiind intrerupta din momentul infaptuirii infractiunii aratate...si nu detine din patrimoniul societatii (toate bunurile fiind furate de vechii administratori ) decit niste documente contabile predate de Politie (pt.ca vechii administratori au refuzat in fata executorului judecatoresc) dupa 2 ani de la indepartarea lor.
In cadrul procesului de insolventa , noul administrator a facut plingere penala lichidatorului, care era pe mina cu fostii administratori, dar acesta nu a fost schimbat. In momentul de fata , s-a decis dizolvarea societatii in cadrul procesului de insolventa( hotarirea redactata nu a ajuns inca la sediu).
Noul administrator, ce obligatii are in ce priveste documentele contabile?
Acestea sint probe in dosarul penal, iar instanta a decis continuarea unei expertize contabile. Daca lichidatorul le face pierdute? Se poate cere Instantei sa nu le predea...oricum exista obligativitatea societatii de a le pastra pt mai multi ani, dupa inchiderea ei.
Mentionez ca lichidatorului i-au fost trimise toate actele care arata starea de fapt...dar nu se stie....
Cel mai recent răspuns: alexandra.a1404 , utilizator 08:14, 23 Septembrie 2010
Revin...eventual pot notifica lichidatorul ca poate sa verifice documentele contabile la sediul societatii, dar sa nu le ridice ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii buget/firma fara activitate mariana_d mariana_d Buna seara tuturor! Ma aflu intr-o situatie un pic dificila si m-ar interesa daca ma poate indruma cineva sa gasesc o solutie legala. Speta e ... (vezi toată discuția)
Suspendare procese in faliment redstyle redstyle buna ziua ! daca administratorul imputernicit al unei societati comerciale care a fost declarata de curand in faliment , are un proces penal pe rol cu o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Am o firma (un bar de sat micut). Nu a mers prea bine si am suspendat activitate in mai multe randuri ultima oara pe trei ani din 2010 pana in ... (vezi toată discuția)