avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... datorii buget/firma fara activitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

datorii buget/firma fara activitate

Buna seara tuturor!
Ma aflu intr-o situatie un pic dificila si m-ar interesa daca ma poate indruma cineva sa gasesc o solutie legala.
Speta e urmatoarea:
Firma mamei mele(SRL) din ianuarie 2001 nu a mai avut activitate.Din pacate, contabila de la acea vreme a facut inregistrari contabile din care reiese ca SRL-ul in cauza are datorii la bugetul de stat, la furnizori, mai are si mijloace fixe...in fine, o situatie eronata. Mama in acea perioada a fost foarte bolnava si s-a decis lichidarea stocurilor de marfa, vanzarea mijloacelor fixe...in fine din ian 2001 nu a mai avut activitate.
bilanturile au fost depuse la adm financiara de contabila in 2001, dar apoi a refuzat sa mai faca acest lucru.
=cert este faptul ca din 2001 si pana in prezent bilanturile nu au suferit modificari la nivelul cifrelor inregistrate.
=firma a avut de la inceput un capital social de 4.200.000 lei vechi.
=nu si-a preschimbat certificatul de inmatriculare

la aceasta data pe site-ul RECOM firma apare la status firma:
-lichidare
- dizolvare de drept, cf art.30 din L359/2004
Imi puteti spune, va rog frumos, ce inseamna mai exact cele inregistrate pe site-ul RECOM?
Exista undeva precizat termenul in care se prescriu datoriile catre bugetul statului si in ce conditii?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: crifera , utilizator 18:18, 27 Octombrie 2008
mariana_d a scris:

........................
la aceasta data pe site-ul RECOM firma apare la status firma:
-lichidare
- dizolvare de drept, cf art.30 din L359/2004
Imi puteti spune, va rog frumos, ce inseamna mai exact cele inregistrate pe site-ul RECOM?
Exista undeva precizat termenul in care se prescriu datoriile catre bugetul statului si in ce conditii?
Multumesc frumos


Art.30 si art.31 din Legea nr.359/2004 are in vedere constatarea dizolvarii de drept, lichidarea si radierea persoanelor juridice care, pana la data de 31.12.2004, nu au efectuat preschimbarea certificatelor de inmatriculare si a celor de inregistrare fiscala cu noile certificate de inregistrare continand codul unic de inregistrare.
In conditiile in care societatea nu si-a preschimbat certificatul de inmatriculare a fost dizolvata de drept.

Prevederile referitoare la prescrierea datoriilor catre bugetul de stat sunt cuprinse in Codul de procedura fiscala. Datoriile catre bugetul de stat se prescriu in termen de 5 ani.
~ Conținut șters la cerere ~
e cam tardiv raspunsul meu dar cred ca te pot ajuta
cel mai probabil este ca Finantele au solicitat ORC -ului numirea unui lichidator ca urmare a dizolvarii de drept. Acest lucru a intrerupt prescrierea datoriilor. Daca te mai intereseaza alte detalii scrie si iti voi raspunde
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a afla cine e lichidatorul se poate solicita ORC -ului eliberarea unui certificat constator pentru societate/sau se poate ruga frumos sa vi se spuna de acolo, depinde cum sunt functionarii de la dvs.
Teoretic lichidatorul ar fi trebui sa notifice societatea pentru a i se pune la dispozitie documentele contabile, etc. Poate ca a facut acest lucru dar nu s-a ridicat de catre reprezentantul societatii de la posta sau sediul nu mai cincide...Oricum potrivit legii 31/1990 lichidarea trebuie finalizata in trei ani. Din moment ce societatea are datorii( de aceea s-a numit lichidator) iar acestea nu au putut fi acoperite, lichidarea pe legea 31 nu va putea fi efectuata iar lichidatorul va fi nevoit sa solicite deschiderea procedurii simplificate de insolventa fata de societate, pe legea 85/2006. O asemenea cerere se depune la Tribunalul in raza careia isi are sediul societatea. Ati putea verifica eventual daca nu cumva exista deja un dosar de insolventa pe site-ul portal just dupa denumirea societatii.
Sper ca v-am fost de folos.

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma in dizolvare !!! DAIANA_ DAIANA_ Am aflat ca o firma cu care lucram, a intrat in dizolvare. Am mers la Reg Com sa cer eliberare informatii si ridic lucrarea zilele acestea. Pana atunci, am ... (vezi toată discuția)
Diferente intre bilantul contabil si cel publicat pe site-ul mfinante SIMA LAURA SIMA LAURA Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra 1.. Daca o societate declara ca bilanturile publicate pe mfinante.ro nu sunt reale, iar ultimile acte aduse de ... (vezi toată discuția)