Am aflat ca o firma cu care lucram, a intrat in dizolvare. Am mers la Reg Com sa cer eliberare informatii si ridic lucrarea zilele acestea. Pana atunci, am intrat pe recon online si dau un paste mai jos de pe ce scrie acolo. Din ce scrie , sa inteleg ca nu s-a pronuntat dizolvarea din oficiu de catre Registru? Ci au hotarat asociatii?
Si pentru a-mi recupera banii cum ar trebui sa procedez?Voi afla de la registru numarul de dosar in care s-a pronuntat dizolvarea (judiciara sau conventionala, nu stiu inca) si imi inscriu si eu creanta, asa cum se procedeaza in caz de insolventa? Ma poate ajuta cineva cu un sfat concret?
E ok cu o cerere de inscriere creanta? Ca sa-i mai dau in judecata pe ordonantele 5/2001 , 9 / 2007 sau arice altceva nu mai pot, ea nemaiputand fi parte intr-un proces...fiind in dizolvare!!! Urmeaza lichidarea si apoi radierea...Acestia fiind pasii care urmeaza, as vrea sa fac ceva pana nu se agraveaza mai rau lucrurile!
Dau mai jos paste de pe ce am gasit pe Recom Online :
"- functiune
- sediu expirat
- certificat de inmatriculare preschimbat
- este mentionata o hotarare a adunarii generale privind dizolvarea
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007 "
Avand in vedere faptul ca firma are datorii nu poate demara etapa a II a de lichidare fara numirea unui lichidator. Atunci se va forma un dosar la Tribunalul de sediul societatii si va veti putea inscrie la masa credala. Posibilitatea de a recupera ceva exista doar daca societatea are bunuri. ..In caz contrar va veti recupera doar TVA-ul, dupa inciderea procedurii de insolventa.
asteptati mai intai sa vedeti care este motivul dizolvarii...este prematur sa putem de vorbi de lichidare in etapa II daca nu stim ca intradevar se refera la dizolvarea si lichidarea voluntara in baza art. 227. lit b.d, art. 228 si 233 LSC.
Referitor radiere srl
leomi
Buna ziua,
Va retin atentia in legatura radierea unui SRL al carui asociat unic sunt eu, firma nu are datorii, si stadiul firmei (de pe site-ul ReCom Online ... (vezi toată discuția)