avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Referitor radiere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Referitor radiere SRL

Buna ziua,
Va retin atentia in legatura radierea unui SRL al carui asociat unic sunt eu, firma nu are datorii, si stadiul firmei (de pe site-ul ReCom Online recom.onrc.ro) este urmatorul:

Stare firma
- Dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990
- Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2004
- Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006

Data ultimei inregistrari la RC
05.10.2006

Nu doresc a incepe eu procedurile de radiere datorita costurilor exagerat de ridicate si a timpului indelungat al operatiunilor (Finante, Registrul Comertului).
Intentionez deschiderea altui SRL cu asociat unic.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De ce nu s-a radiat firma din oficiu pana la aceasta data? Este normal?
2. Se puate recupara aceasta firma si continua activitatea? Se pot schimba denumirea firmei si obiectul principal de activitate?
3. Cat timp credeti ca voi fi nevoit a astepta pt. radierea din oficiu?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: leomi , utilizator 17:16, 30 Aprilie 2008
1. Dizolvarea de dispune prin incheiere data de judecatorul delegat la ORC, incheiere atacabila cu recurs. Datele de pe site-ul Recom nu sunt 100% actualizate-nici macar in sectiunea pentru utilizatorii platitori X-( Trebuie sa va interesati direct la ORC de care apartineti-solicitati un certificat constatator de exemplu. Pentru firma in dizolvare trebuie numit un lichidator-daca nu ati fost contactat de acesta probabil ca nu s-a inceput procedura. Pana la raportul final intocmit de lichidator nu se radiaza firma.
2. Ca sa recuperati firma, trebuie sa atacati cu recurs incheierea judecatorului delegat prin care s-a dispus dizolvarea- angajati un avocat pentru ca e mai complicat si s-ar putea sa nu fiti repus in termenul de recurs ( care era de 15 zile de la comunicarea incheierii).
3. Nu stim ce sa credem despre durata...cat timp va dura tranzitia in Romania:slap: Oricum, recititi pct. 1, pana nu se rezolva cu un lichidator numit pe Legea 31, nu vad cum s-ar putea radia.
Daca lichidatorul numit nu a putut contacta cu mine (am schimbat numarul de telefon si nu mai locuiesc la adresa respectiva) ar fi putut incepe procedura de radiere?

Daca solicit un certificat constatator de la ORC poate influenta cursul normal al procedurii de radiere din oficiu? Repet faptul ca nu doresc a cere eu radierea firmei pentru a evita platile si intarzierile provocate de Finante, etc. Doresc sa se faca radierea din oficiu conform legii 31.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare. ce pot face? cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Am o firma inregistrata in 2003 care nu a avut niciodata activitate. Nu am taiat factura pentru nimic, nu am prestat servicii, deci activitate ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)