avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in dizolvare, fara numire lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in dizolvare, fara numire lichidator

Buna ziua,

Am de recuperat o datorie de la o firma careia i s-a dispus dizolvarea (nedepunere situatii la RC) a trecut termenul de 6 luni in care puteam eu ca si creditor sa numesc lichidator. M-am interesat si n-a numit nimeni lichidator. Ce e de facut? Cei de la registru com. mi-au zis ca nu mai pot numi lichidator...mai pot face ceva? cum imi scot datoria din contab.?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:44, 18 Decembrie 2009
Termenul pentru numirea de catre dvs a unui lichidator este de 7 luni de la publicarea dizolvarii in MO !! Art 237 din lege 31/1990
Stiti cand s-a publicat ?
mai mult de 7 luni in mod sigur!
Puteti solicita instantei deschiderea procedurii de insolventa (daca datoria este mai mare de 30000 ron). Daca intre timp se va produce radierea societatii din RECOM, instanta va constata asta si va respinge actiuunea din cauza lipsei calitatii proceduale pasive a debitoarei si in baza acestei hotarari radiati suma din contabilitate dvs.
Pana la radiere puteti cere numirea unui lichidator la Reg comertului.
Cei de la registru com. mi-au zis ca nu mai pot numi lichidator...mai pot face ceva?

Cererea va fi solutionata de catre jud delegat .
Ce taxe sunt pentru numirea unui lichidator? Trebuie sa dau o cautiune?

Alte discuții în legătură

Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de la o firma radiata licuricia12 licuricia12 Buna ziua. Ajutati-ma si pe mine sa gasesc rezolvarea la o problema. Am de recuperat o datorie veche de aprox un an, de la o firma care apare in Recom ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)