avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prezumtia de nevinovatie poate fi incalcata prin ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prezumtia de nevinovatie poate fi incalcata prin raspunderea in solidar?

Buna ziua. Am avut o societate inchisa prin hot. judecatoreasca,in baza legii 31/1990, art. 237,alin 1,litera b, atacata cu recurs, acesta fiind respins, deci hotararea e definitiva. Asta se intampla in 2007. In 2013, netinand cont de lege, ANAF imputerniceste un lichidator judiciar si acesta imi stabileste o datorie de peste 63000 lei. Datoria a fost invocata prin prezumtia de vinovatie a faptului ca n-am depus bilanturile anilor 2009-2011 (cand societatea ar fi trebuit sa fie inchisa), invocand legea 85/2006, art 138 lit.d.
Mentionez ca intr-un extras de la ONRC societatea apare cu un statut incert (urmarire penala, dosar penal, condamnare penala, lichidare, dizolvare, insolventa- nu exista inregistrari), iar la alte mentiuni apare hotararea de dizolvare, si altceva inregistrat (probabil recursul) cu un numar intern, cel mai probabil.
Mai spun si ca in baza de date ANAF societatea apare dizolvata abia in 2014.
Intre timp s-a facut si trecerea raspunderii catre persoana mea, fiind emisa hotarare de executare. Despre faptul ca mi-a fost comunicata ilegal (la o adresa veche, desi sunt inregistrat legal la alta adresa), am mai scris.
Eu vreau sa intreb daca prezumtia ca societatea a prejudiciat statul, prin nedepunerea bilanturilor, fara vreo dovada, cand era deja inchisa prin decizie judecatoreasca, si trecerea raspunderii prin antrenarea in solidar, poate fi considerata ca o incalcare a dreptului pe care-l am la ”prezumtia de nevinovatie”.
Doresc sa intomesc un memoriu pe care sa-l inmanez autoritatilor.
Prin faptul ca au incalcat legea citarii, mi-au ingradit si dreptul la aparare. M-am trezit gata judecat, fara sa stiu. Desi pe fond am castigat (fara sa am habar de proces), la recursul solicitat de ANAF, am pierdut. Pe citatii scrie clar ”destinatar mutat si noul locatar refuza primirea”.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul judiciar are dreptul sa ceara falimentul, in numele debitorului, fara stirea sau acceptul acestuia? Fab5 Fab5 In 2007, o instanta a dispus dizolvarea societatii mele, unde eram unic actionar. Din cate stiu, legea prevede ca in termen de trei luni, ORC are obligatia sa ... (vezi toată discuția)
Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)