avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidatorul judiciar are dreptul sa ceara falimentul, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidatorul judiciar are dreptul sa ceara falimentul, in numele debitorului, fara stirea sau acceptul acestuia?

In 2007, o instanta a dispus dizolvarea societatii mele, unde eram unic actionar. Din cate stiu, legea prevede ca in termen de trei luni, ORC are obligatia sa radieze societatea, daca nimeni nu intervine in vreun fel.
In 2012, un lichidator judiciar, deschide actiunea de intrare in faliment (legea 85/2006), in actiune fiind precizat: ”la cererea debitorului” si-mi stabileste o datorie prezumata (ca n-am depus bilanturile anilor 2009-2011) de cca 63000 lei. Este legal?
Mentionez ca acestui lichidator i-a fost stabilita o rertibutie fixa de 3000 de lei si 10% (adica cca 6300 lei) din fondurile obtinute in beneficiul creditorilor (ANAF). Nu stiu, inca, daca ANAF i-a platit ceva, dar mie imi pare un abuz asupra mea (ulterior s-a facut si trecerea datoriei pe pers. fizica, prin raspundere in solidar), dar si o frauda, daca a incasat ceva in urma acestui abuz.
Ce autoritati sunt competente sa cerceteze aspectele pe care le semnalez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:20, 13 Martie 2016
Este perfect legal ce este descris mai sus. Cei 3000 de lei ii va primi de la Registrul Comertului cand hotararea ramane definitiva.
Nu cred ca se va pune problema de atragerea raspunderii administratorului. In orice caz, ati putea sa va angajati un aparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezumtia de nevinovatie poate fi incalcata prin raspunderea in solidar? Fab5 Fab5 Buna ziua. Am avut o societate inchisa prin hot. judecatoreasca,in baza legii 31/1990, art. 237,alin 1,litera b, atacata cu recurs, acesta fiind respins, deci ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare sc vidiva vidiva buna ziua, o sc a functionat din 1995 pana in 2004 . din 2004 nu s-a mai depus nici-o declaratie si nici bilant . in 2004 nu avea datorii la stat(am verificat ... (vezi toată discuția)