avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depunere/retragere cerere de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depunere/retragere cerere de pensionare

Dacă un salariat al unei societăţi depune la aceasta o cerere de încetare a relaţiilor de muncă, în vederea pensionării, îşi poate retrage cererea înainte de data menţionată?
De exemplu, dacă angajatul a depus în luna septembrie cererea, solicitând încetarea relaţiilor de muncă începând cu 1 octombrie, mai poate reveni asupra opţiunii sale în cursul lunii septembrie?
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
bosquet, utilizator
Cel mai recent răspuns: bosquet , utilizator 10:23, 22 Septembrie 2010
Buna ziua !
Depinde de angajator .... nu exista o norma imperativa in acest sens ....Angajatorul poate fie sa dispuna incetarea CIM in baza cererii angajatului , fie sa nu dispuna acest lucru .....
Ok, mersi.
Presupunând că angajatorul refuză să dea curs cererii de revenire asupra opţiunii angajatului de a se pensiona, există vreo prevedere legală care să reglementeze acest aspect al relaţiilor de muncă?
NU exista , avand in vedere cererea scrisa si inregistrata la angajator prin care angajatul solicita incetarea CIM , angajatorul emite legal decizia de incetare a CIM ..... chiar daca angajatul revine asupra cererii inainte de incetarea efectiva a CIM .
ªi dacă decizia nu a fost emisă?
Trebuie vazuta rezolutia pe cererea salariatului ... decizia o poate emite dupa data de 01.10.2010.

Daca pe cerere a ascris de acorda, atunci i se va emite decizia respectiva .... O solutie ar fi sa vorbeasca cu angajatorul in ceea ce priveste revenirea acelei cereri ..

Alte discuții în legătură

Incetare cfs neon butterflies neon butterflies DACA UN MUNCITOR A INTRAT IN CFS CU ART 54 CM INCEPAND CU 18 08 ANUL CURENT SI O VENIT PE SANTIER DE LA DATA DE 01 OCT DAR NU A ANUNTAT PE NIMENI CE TREBUIE ... (vezi toată discuția)
Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)