avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de unitate

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutaticu un raspuns la urmatoarea problema:Intr-o actiune civila in instanta pe litigii de munca angajatorul depune la cererea pres.instantei un ccmla nivel de unitate fara data si nr.de inregistrare pe care scrie conform cu originalul.Pe de lata parte acest contract nu a fost semnat de mine nicodata ,nu mi s-a adus la cunostiinta si nu a fost afisat la loc vizibil.In incercarea de a dovedi ca acel contract de fapt nu exista si nu a fost inregistrat,avocata mea imi spune ca nu va fi o prob.pt.angajator sa obtina un nr.de inregistrare(adica un nou fals)Am dreptul sa ma duc la Directie de Prestaii Sociale sa cer printr-un act (cerere)un exemplar eu nemaiavand calitatea de salariat alacestei soc in acest moment ?Mi se va raspunde oficial?Pot trimite si prin posta cu confirmare de primire aceasta cerere?

Va multumesc din suflet de ajutor:D
Cel mai recent răspuns: marisal , utilizator 15:06, 22 Septembrie 2010
Nu stiu daca ati avut calitatea sa semnati CCM la nivel de unitate.
Acesta este semnat si stampilat pe fiecare pagina, din partea salariatilor, de catre Presedintele de sindicat sau de catre reprezentantii salariatilor acolo unde nu exista sindicat si angajator. Daca CCM a fost inregistrat la Directia de Prestaii Sociale, aceasta trebuia sa aplice, la randul ei, pe fieare pagina stampila.
Am inteles ca aveti si un avocat. Trebuie sa-i spuneti ca, daca nu va fi problema sa obtina un nr. de inregistrare, va fi mai greu sa obtina fiecare pagina stampilata.
DEci, lipsa stamilelor pe exemplarul trimis instantei este un fals. Totodata, avocatul dvs. trebuie sa solicite originalul.
va multumesc=D>
CCM-uri se inregistreaza la Ministerul Muncii ,Familiei si Protectiei Sociale si din cate stiu se publica in Monitorul Oficial.Nu se pot obtine numere de inregistrare retroactiv.Puteti cere informati la MMFPS chiar prin email,au o adresa de contact pe site.Dar mai simplu cereti originalul in instanta ,cum vi s-a spus.
Iulia-ana a scris:

CCM-uri se inregistreaza la Ministerul Muncii ,Familiei si Protectiei Sociale si din cate stiu se publica in Monitorul Oficial.Nu se pot obtine numere de inregistrare retroactiv.Puteti cere informati la MMFPS chiar prin email,au o adresa de contact pe site.Dar mai simplu cereti originalul in instanta ,cum vi s-a spus.

Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate se încheie în formă scrisă, se semnează de către părţi, se depune şi se înregistrează la direcţia generală de muncă şi protecţie socială judeţeană sau a municipiului Bucureşti, după caz.

Contractele colective de muncă încheiate la nivelul grupurilor de unităţi, al ramurilor de activitate sau la nivel naţional se depun şi se înregistrează la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
De fapt antetul este asa:,,Ministerul Muncii si Protectiei Sociale
Directia De Munca si Protectie Sociala
...................................................................".
As vrea sa stiu totusi,care dintre ele se publica in Monitorul Oficial?(m-ar interesa mai mult cele de la nivelul grupurilor).
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)