avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca la nivel de unitate

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutaticu un raspuns la urmatoarea problema:Intr-o actiune civila in instanta pe litigii de munca angajatorul depune la cererea pres.instantei un ccmla nivel de unitate fara data si nr.de inregistrare pe care scrie conform cu originalul.Pe de lata parte acest contract nu a fost semnat de mine nicodata ,nu mi s-a adus la cunostiinta si nu a fost afisat la loc vizibil.In incercarea de a dovedi ca acel contract de fapt nu exista si nu a fost inregistrat,avocata mea imi spune ca nu va fi o prob.pt.angajator sa obtina un nr.de inregistrare(adica un nou fals)Am dreptul sa ma duc la Directie de Prestaii Sociale sa cer printr-un act (cerere)un exemplar eu nemaiavand calitatea de salariat alacestei soc in acest moment ?Mi se va raspunde oficial?Pot trimite si prin posta cu confirmare de primire aceasta cerere?

Va multumesc din suflet de ajutor:D
Cel mai recent răspuns: marisal , utilizator 15:06, 22 Septembrie 2010
Potrivit art. 236 alin. (2) din C. muncii negocierea colectiva este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadraţi mai putin de 21 de salariaţi.
In unitatile unde nu s-a incheiat CCM, se aplica, asa dupa cum a opinat si distinsul domn Valeriu, Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National

se aplica c.c.m. la nivel superior !!! B-)
OK, va multumesc pentru raspunsuri. Am facut cererea astazi si vedem ce se intampla.
O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)