avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit restant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit restant

Buna ziua,
Acum 3 ani, cand inca eram casatorita, am facut un credit pt nevoi personale, fara garantii si fara giranti, pe numele meu, iar fostul sot a contribit doar cu venitul, el avand un salar de 4 ori mai mare decat al meu. Banca ne-a acordat creditul (30 000 lei) insa doar eu sunt titular. De cand m-am despartit de sotul meu, din decembrie 2008, nu am mai platit ratele creditului pentru ca el nu a mai vrut sa plateasca iar rata era la fel de mare ( sau mica) ca si salariul meu. Am reusit sa obtin divortul abia luna asta, iar pentru partaj nu am bani. Nu avem bunuri comune, nu am cum sa platesc creditul. Acum m-au contactat de la o firma de recuperari care ma preseaza sa platesc cat de putin, ceea ce pentru mine e imposibil ( am un copil pentru care fostul sot nu imi da pensie alimentara, ca nu are servici - asa zice el). In cazul in care, si probabil ca asta se va intampla, vom ajunge in instanta pentru acest credit, care este procentul din salar care mi se poate retine? Se tine cont de faptul ca am un copil in intretinere? Daca fostul sot nu apare in contract ( desi banca nu mi-ar fi dat asemenea suma cu un salar de 500 de lei, pentru are s-a stabilit o rata de 570 lei!!!) exista vreo posibilitate sa se transfere cumva datoria pe numele lui? Se poate face inchisoare pentru un credit neachitat, daca chiar nu exista alta posibilitate de a returna creditul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxana_b , utilizator 21:27, 22 Februarie 2011
in lipsa unor bunuri in proprietatea dvs, nu le ramane decat sa puna poprire pe 1/3 din salariu. nu se face inchisoare doar pt ca nu aveti posibilitate de returnare a datoriei.
nu exista posibilitatea ca si el sa plateasca, decat daca faceti partaj.
creditul este numai al d-tra si trebuie achitat
banca va executa bunurile sau va pune poprire pe salariu
Si daca nici eu nu am salar? Vreau sa plec din tara cu copilul, as fi vrut sa o fac inainte de a incepe fetita scoala, dar sentinta de divort a venit abia zilele trecute. Ar trebui sa introduc partajul, chiar daca avem doar acest credit "in comun"? Si asa, pana sa se solutioneze procesul de partaj, banca deja poate initita actiune impotriva mea. Nu prea ma pricep la lucrurile astea, dar se pare ca sunt incurcata si blocata... Cum ar trebui sa procedez?
in lipsa unor bunuri comune,investitii,cat de neinsemnate, nu puteti dovedi ca ati cheltuit banii in comun, nu puteti partaja doar creditul. nu aveti obiectul actiunii de partaj bunuri comune. (poate fi vb de alta actiune, sa puteti recupera parte din bani, nu ma pricep)
daca nu aveti salariu, nu au ce sa execute, oricum puteti pleca linistita cu fetita. daca banca nu lasa sa se prescrie, va trebui candva (daca veti avea din ce) sa platiti acest credit.
daca veti prospera, ar fi bine sa cumparati bunuri direct pe numele copilului.
va multumesc pentru raspuns si pentru sfat, si mai am o intrebare: daca pana la momentul in care voi reusi sa imi rezolv lucrurile si sa plec din tara, banca obtine titlu executoriu pe salariul meu, voi avea vreo problema sa imi incetez contractul de munca? Adica angajatorul are vreo obligatie prin acel titlu, alta decat aceea de a vira suma stabilita prin instanta? Daca ar fi asa, as sti sa imi dau demisia inainte de a mi se pune poprire pe salar... Nu stiu daca sunt destul de clara :D Va multumesc. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu anabebe anabebe Buna ziua am contractat un credit impreuna cu fostul meu sot in 2010 la BRD el imprumutant eu coimprumutant.Dupa contractarea creditului la 3 luni de zile ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)