Sunt angajat de prin iunie 2006 si pana in acest moment nu mi s-a facut carte de munca. Firma zice ca cei de la ITM Bucuresti ii tot amana cum ca nu au carti de munca (goale).
Am mai citit prin legislatie si din cate stiu cartile de munca sunt inca obligatorii (parca vor sa le scoata iarasi; nu mai stiu din ce data).
Le-am trimis un e-mail celor de la ITM Bucuresti si azi am primit raspunsul lor: "... pentru competenta solutionare, va indrumam sa va adresati Directiei de Munca si Protectie Sociala". In zilele urmatoare o sa ma apuc sa ii sun pe cei de la DMPS (ca e-mail nu am gasit de la ei) sa vad daca ei ma lamuresc cu ceva.
Mi se pare absurd sa nu fie in stare sa tipareasca niste carti de munca. Nu pot fi obligati?
Potrivit art. 16 alin. (3) din Codul muncii, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca. In cazul in care, din diferite motive, nu exista un carnet de munca, dovada vechimii in munca se va face printr-o adeverinta de vechime pe care angajatorul este obligat sa o elibereze la solicitarea salariatului, in temeiul art. 34 alin. (5) din Codul muncii.
Aceasta va fi certificata de inspectoratul teritorial de munca si se va inregistra in carnetul de munca daca acesta va exista.
Adeverinta va cuprinde perioada lucrata, functia ocupata , salariul de incadrare si sporurile acordate.
Carte de munca
cristina_alx
Buna ziua,
Sotul meu si-a pierdut cartea de munca. De la ITM a fost indrumat catre Monitorul oficial, dar de acolo i s-a raspuns ca, incepand cu 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)