avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident vatamare corporala minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident vatamare corporala minora

Acum 2 saptamani am accidentat usor o persoana pe trecerea de pietoni. M-am inteles in ziua respectiva cu persoana sa nu mergem la politie ci sa ne lamurim intre noi. Dupa ce l-am lasat pe el, m-am dus la plitie si am dat declaratie despre ce s-a intamplat specificand ca persoana nu a vrut sa mearga la spital sau sa vina la politie. In aceasi zi persoanei i s-a facut rau si a mers la spital. Acolo a stat internata circa 9-10 zile (asta pentru ca ba nu mergea ecograful ba era aglomerat). In spital a facut niste analize, gen ecografii si o data tomograf. Nu am stat de vb cu medicul dar el mi-a spus ca a avut un rinichi putin deplasat dar ca si-a revenit. Acum urmeaza intrebarile:

- el nu are carte de munca (munceste zilier si nu plateste asigurare). Poate sa duca la spital talonul de pensie al sotiei in locul adeverentei lui de salariat?
- Vrea sa ne impacam dar imi cere 1500 de RON. Eu as platii banii astia dar am inteles ca va trebui sa platesc si spitalizarea lui?
- zilele de spitalizare de la IML sunt aceleasi cu zile de spitalizare in care a stat propriu-zis in spital? Adica daca a stat 10 zile in spital inseamna ca are 10 zile de spitalizare pe certificatul medico-legal?
- Daca ma impac cu el trebuie sa mai mearga la politie sa dea declaratie sau cum sa fac?
- Cand a ajuns la spital a spus ca a avut accident de masina si au venit niste politisi care i-au luat datele. Acum il suna sa vina la politie sa dea declaratie. Este obligatoriu (in cazul in care ne impacam) sa mearga la politie?
- Ultima, daca merge la politie si depune plangere ce consecinte as putea suporta avand in vedere spitalizarea lui.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan2004 , utilizator 21:25, 29 Noiembrie 2007
Stiu ca sunt insistent dar chiar este o urgenta. Maine urmeaza sa ma intalnesc cu victima si vreau sa fiu pregatit. Multumesc
Zilele de spitalizare nu sunt aceleasi cu cele care a stat in spital.
Pot fi si zile mai mari de ingrijiri, in afara zilelor petrecute in spital.
Acum, nu stiu ce spune IML-ul despre rinichiul deplasat poate era de atunci, poate era dinainte.
Deci, daca este o infractiune la plangerea prealabila, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Merge la politie daca este chemat.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
Multumesc pt raspunsuri. M-ar fi interesat foarte tare si chestia cu spitalul. Adica daca poata sa duca talonul de pensie al sotiei in locul adeverintei lui de salariat si cine plateste spitalizarea asta in cazul in care trebuie platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni andrutzu andrutzu am suferit o mare trauma saptamana trecuta si anume:fetita mea a fost lovita pe trecerea de pietoni.lovitura nu a fost asa de grava,mai exact o contuzie la cap ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)