avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna ziua,

Am si eu o intrebare:
dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie luat in considerare?
Cel mai recent răspuns: OanaIf , utilizator 11:31, 30 Decembrie 2010
Ati depus plangere penala la politie?
Daca aveti dumneavoastra timp va pot povesti toata intamplarea accidentului.
Duminica seara 26.12.2010. eu si sotul meu ne deplasam pe un drum national pe raza unei localitati in jurul orei 19.30, fiind bineinteles intuneric.La un moment dat am observat o alta masina parcata pe contrasens cu farurile aprinse pe faza lunga acestea orbind soferul din fata nostra dupa care pe noi.Masina din fata a incetinit brusc,iar sotul meu neapreciind bine distanta a franat si el, a fost prea tarziu si ne-am izbit in masina din fata.La impact masina din fata a intaintat cam vreo 4 metri dupa care a intrat in santul din dreapta intr-un copac.Carorabilul era umed si un pic de polei.Avand centurile impactul pentru noi nu a fost asa violent,iar persoanele din fata au iesit si ele bine din masina neavand nimic.Am chemat politia,a fc toate masuratorile,etilotest tot ce trebuia,iar soferul din masina din fata a inceput sa spuna cal doare dupa cap un pic si ar vrea sa mearga la spital.Dupa acest lucru li s-a recoltat si sange pentru ca pana la urma a fost considerat accident cu victima.A 2a zi am mers cu persona respectiva la spital i-am platit un examen tomografic la cap la gat si coloana cervicala, unde acuza dureri.In urma rezultatelor d-na doctor a iesit cu rezultatele si in prezenta noastra ia zis ca nu are nici trauma in urma accidentului(ba mai mult i-a descoperit o sinuzita).Dupa aflarea rezultatelor am mers la politie,dar din pacate nu am stiut ca trebuia mers si la medicul legist.Astazi
(28.12.2010) m-a sunat si mi-a zis ca acuza dureri si ca a discutat doar, cu un medic legist si ca acest medic ar putea sa-i dea mai mult de 11-12 zile de ingrijiri medicale in ciuda faptului ca noi i-am facut tomografie,iar rezultatle cum am mai spus au iesit foarte bine.Mi-a mai spus ca daca eu ii voi oferi o suma de bani(500euro) va spune la medic maine (29.12.2010) ca nu mai acuza nici o durere si ca nu are nevoie de ingrijiri medicale.Noi avem masina asiguarata,suntem in regula cu toate la masina.I-am dat copie dupa asigurare constatand si politia acest lucru,am platit si probele biologice.etilotestul a iesit 0.00 la ambii soferi tot ce a ramas este aceast certificat medico legal.Din pacate in seara asta mi-a mai zis ca si cealalta persoana care era cu el in dreapta acuza dureri acum,in seara accidentului nu a mers la spital, a acuzat nici o vatamare.
Este posibil ca acum dupa mai mult de 48 de ore de la accident sa mai obtina si acesta certificat medico -legal daca nu a fost inregistrat nici intr-o fisa medicala?Iar celui care i-am facut tomografia poate sa obtina zile de spitalizare,daca totul a iesit bine la tomograf si neavand nici o zgarietura pe corp si neacuzand dureri in alte parti?
Va multumesc anticipat!
Da,persoanele pot obtine certificat IML si dupa mai mult de 48 de ore.
Da,obtine certificatul pentru ca oricum trebuie, dar cu zile de spitalizare chiar daca nu a iesit nimic la tomograf?Iar cealalta persoana cum sa obtina daca atunci nu a avut nimic, nu a fost la spital?
Certificatul medico-legal il poate obtine si mai tarziu,dar din cele aratate de dvs nu are probleme.
Este bine sa pastrati,copii de pe tomografii,daca le puteti obtine.
Probabil ca persoana respectiva si este posibil,daca "tine"- si a doua ,cea de langa el sa incerce sa obtina bani de la dvs

Alte discuții în legătură

Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni andrutzu andrutzu am suferit o mare trauma saptamana trecuta si anume:fetita mea a fost lovita pe trecerea de pietoni.lovitura nu a fost asa de grava,mai exact o contuzie la cap ... (vezi toată discuția)
Urmarile unui accident sub influenta alcoolului soldat cu victima laurentiu832004 laurentiu832004 Buna ziua, am apelat la dumneavoastra pentru a ma indruma ce e de facut in situatia in care am sa o explic mai jos si ce urmari va avea asupra mea:in urma cu ... (vezi toată discuția)