avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta indemnizatie pentru CCC

Buna ziua!Am si eu o problema la munca, le-am dat sa imi completeze adeverinta din care reies veniturile mele pe ultimele 12 luni...dar pe luna a 12-a (iulie in cazul de fata) mi-au trecut venitul doar pana la data nasterii copilului(16iulie).
Vreau sa stiu daca luna nasterii de ia luna intreaga la venit sau pana la data cand s-a nascut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:24, 28 Septembrie 2010
in modelul de adeverinta scrie prima luna - luna nasterii copilului. adica iulie. nu a-ti avut concediu medical dupa nasterea copilului? nu l-ati trimis la angajator?
Pe adeverinta trebuie trecut integral venitul realizat de dumneavoastra in luna iulie nu doar pana la data nasterii copilului.
In adeverinta nu se face referire ca trebuie trecut doar pana la data nasterii pruncului.
Oricum nu iti ia in calcul luna iulie. Explicatia care mi-au dat-o mie a fost ca poti avea prime de nastere, deci venit mai mare...O sa iti socoteasca iunie*2
Din Normele de aplicarea OUG 148/2005:

Art.19^1...
(4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil del_gf del_gf La stabilirea indemnizatiei se iau in calcul 12 luni anterioare DATEI NASTERII copilului. In Instructiunile la Legea 148/2005, anexa 2 este prevazut modelul ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru ccc focuri focuri Buna ziua S-a mai discutat pe aceasta tema si s-a raspuns: tudorvaleriu :\"In adeverinta tip, cu cele 12 luni premergatoare nasterii, la primul rand, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie cic Kitte Kitte Buna ziua Pentru luna nasterii se iau in calcul veniturile din luna respectiva sau din luna precedenta? Ma refer la calculul indemnizatiei CIC. Multumesc (vezi toată discuția)