avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLECARE DEFINITIVA FARA SEMNATURA TATALUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLECARE DEFINITIVA FARA SEMNATURA TATALUI

Buna

am incredintarea minor,dar din pacate pentru viza definitiva de plecare din tara ni s-a cerut acordul tatalui.Daca tatal nu este in tara aparind doar din cind in cind in viata copilului,cum se poate obtine ceva asemanator acordului? Ni s-a spus la ambasada ca o hotarire judecatoreasca,ce tine loc semnaturii tatalui. Stie cineva despre ce este vorba?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Irina Tutuianu , Avocat 23:06, 20 Octombrie 2008
Exista posibilitatea sa formulati o cerere adresata instantei de judecata, in contradictoriu cu tatal minorului, prin care sa cereti suplinirea acordului acestuia pentru eliberarea vizei in favoarea minorului.
Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in situatia in care minorul este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau minorul care este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti sau minorul care este titular al cartii de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau face dovada decesului celuilalt parinte.
Adica... dv. nu aveti incredintare de minor... caci altfel nu vad ce v-ar mai cere...
:-/
Ca sta la dv. copilul nu inseamna ca v-a fost incredintat. De unde spuneti dv. ca aveti incredintarea?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Puteti promova o actiune in instanta care sa tina loc de acordul sotului pentru a se putea elibera viza pentru minor.
cum se procedeaza in cazul in care nu a fost data hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului?

Alte discuții în legătură

Emigrare cu copil minor incredintat dausioana dausioana sunt divortata si prin sentinta definitiva si irevocabila mi s-a incredintat minorul de 4 anisori.intrebarea mea este daca pt a pleca in sua definitiv cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)