avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu sulta.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu sulta.

Buna ziua.

As dori sa cumpar un apartment care a fost lasat ca mostenire la doi frati. Acestia mai au o sora de care zic ei ca nu au mai reusit sa dea de 10 ani. Dupa procesul de la tribunal apartamentul a trecut in proprietatea fratilor dar are o sulta de o anumita valoare in favoare surorii care apare pe extrasu de Carte Funciara. Intrebarea mea este ce riscuri as avea daca as cumpara apartamentul? Dansii zic ca sulta se va prescrie in 3 ani. As putea scapa de sulta mai repede? Ar putea veni sora lor si sa aiba pretenitii mai mari? As putea sa fiu data in judecata de sora lor daca cumpar apartamentul?
Multumesc.
cel mai indicat ar fi sa o gasiti pe sora domnilor sa ii platiti sulta imediat dupa ce cumparati casa.
Deci sa inteleg ca sfatul dumneavostra e sa nu il cumpar in aceste situatii?
eu asa va sugerez, sa gasiti o alta casa degrevata de asemenea sarcini.
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea totusi inca o intrebare. Ce pretentii ar mai putea avea sora daca prin sentinta irevocabila a fost scoasa de pe titlul de proprietate al apartamentului?

Va multumesc.
Pretentia surorii o constituie tocmai sulta datorata catre ea de cei doi frati, iar neplata acesteia poate duce la neplaceri pt. dvs. daca va hotarati sa cumparati acel apartament. Pe de alta parte, daca a fost achitata nu mai este nici o problema (poate doar mentiunea din CF, care nu se radiaza decat in baza unei declaratii autentice de primire a sultei sau a unei hotarari judecatoresti de constatare a achitarii acesteia).

Alte discuții în legătură

Apartament cu sulta MelindaH MelindaH Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Paul_Usul Paul_Usul Buna ziua, As dori sa fiu sfatuit cum sa procedez in urmatoarea situatie: Se da un apartament cumparat undeva in '74 si 3 frati(2 frati si o sora). ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii ... tibi80 tibi80 Buna ziua, In urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii parinti.Am un frate si o sora care nu sunt in Romania , fratele in Anglia si sora in USA si ... (vezi toată discuția)