avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii ...

Buna ziua,

In urma cu 4 ani au decedat in decurs de 3 luni ambii parinti.Am un frate si o sora care nu sunt in Romania , fratele in Anglia si sora in USA si am incercat sa ii conving sa vina in Romania pentru dezbaterea succesiunii dar este imposibil de realizat din cauza problemelor de serviciu care necesita prezenta lor .
Am deschis proces in instanta pentru obtinerea succesiunii si am obtinut decizia cu sulta ce trebuie platita catre fratii mei ( este vorba de un apartament de 2 camere ).Desi decizia este in favoarea cistigarii succesiunii cind am facut cadastrul mi s-a pus ipoteca pentru imobil in favoarea fratilor pentru datorarea sultei.
Momentan nu am suma necesara sa le platesc sulta ( ar fi trebuit sa vind imobilul si apoi sa le platesc sulta ) iar ei nu vor veni asa curind in Romania deci ma gasesc intr-un impas.
Imobilul nu pot sa- l vind decit daca cumparatorul accepta sa preia plata sultei ( cine ar face asta ? ).Vroiam sa stiu care ar putea fi solutia de rezolvat in situatia aceasta .
Sa deschid o alta actiune in instanta , sa dau imobilul unui executor judecatoresc , sa imi trimita fratii din strainatate un document atestat de notar ca as fi platit sulta si asa sa pot radia ipoteca sau exista un termen de prescriere al deciziei de a plati sulta.
Multumesc de sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:24, 22 August 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nevoie de alt proces si nici de executor, insa e necesar ca fratii sa va dea declaratie ca ati platit sulta si ca nu mai au vreo pretentie. Nu stiu daca va da asa ceva, dar incercati. Daca nu vor, lasati lucrurile qsa si folisiti-va de casa. In termen de 3 ani, dreptul lor se prescrie si puteti radia sarcina din cartea funciara.
Daca tot voiati sa vindeti si nu voiati casa, va trimiteau procura pt vânzare si imparteati banii. Ati cerut aiurea sa vi se atribuie casa daca nu aveati bani de sulye.
Multumesc mult de informatii.
Frate, frate dar totul se rezuma la bani. Dar dacă nu reușiți să faceți rost de bani se va ajunge la prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciară tinu78 tinu78 In februarie 2010 in urma unui hotărâri judecătorești sa stabilit plata sultei pentru 5 persoane dintre care si bunica mea care in 2012 a decedat, 2 ... (vezi toată discuția)
Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)
Daca trebuie platita o sulta se poate face cadastru? ContSters246530 ContSters246530 Buna ziua, Am urmatoarea problema: daca in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile (recurs) s-a hotarat ca am sa primesc o sulta de o anumita valoare ... (vezi toată discuția)