avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata de catre angajator a concediului de risc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata de catre angajator a concediului de risc maternal

Stimati domni,

Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera banii pe ultimile 2 luni de concediu de risc maternal. Angajatorul isi motieaza neplata acestuia prin faptul ca nu a primit banii de la CNSAS, pe alte 2 luni de concediu medical platite anterior.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dyanaa , utilizator 11:45, 22 Septembrie 2010
Sesizati Casa de Asigurari de Sanatate Conform OUG art 148/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Va multumesc pentru raspuns
ursuletroz a scris:
Sesizati Casa de Asigurari de Sanatate Conform OUG art 148/2005:

Este vorba de OUG158/2005. ;)
Multumesc d.le Tudor,

In cazul unui litigiu pot cere daune morale(sau mai bine spus sunt sanse sa le primesc din partea angajatorului)? Intrucat fiind in concediu de risc maternal, am nevoie de bani pentru consultatii, analize s.a.m.d.
1. Eu nu prea am auzit ca in Romania sa se plateasca daune morale.
2. Dar puteti lua legatura cu un avocat care sa va spuna ce sanse aveti.

Alte discuții în legătură

Cine plateste indemnizatia pentru concediul de risc maternal? IULIAIONESCU27 IULIAIONESCU27 Sunt insarcinata in 6 luni si din cauze de risc am intrat in concediu de risc maternal. As vrea sa stiu, cu pasaj din lege daca se poate, cine suporta plata ... (vezi toată discuția)
Plata prenatal anamariaholban anamariaholban buna seara...as dori sa stiu daca cei de la asigurarile sociale imi vor plati direct intr-un cont pe care il transmit prenatalul sau daca banii pt acest ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu plateste concediul de risc maternal ada-adutza ada-adutza Buna ziua! Sunt in concediu de risc maternal și angajatorul refuza sa plătească cu motivul ca nu are bani. A zis ca el nu va depune concediul + celelalte ... (vezi toată discuția)