am solicitat trecerea de la pensie de boala la pensia de varsta la 26 iunie 2010.in sept 2010 am primit decizia emisa in august, favorabila, si care stabilea ca drepturile banesti, astfel calculate,urmeaza sa-mi fie platite retroactiv, incepand cu data depunerii cererii, respectiv 1 iulie 2010. vreau sa stiu daca pentru perioada necesara solutionarii dosarului, emiterii deciziei , pot cumula cele doua pensii, intrucat pana la comunicarea deciziei, eu am primit in continuare pensie de boala, iar din continutul actului reiese ca trecerea de la o pensie la alta se realizeaza la 1 iulie .
Nu va faceti probleme, aspectul acesta l-a reglat casa de pensii. Perioada in care ati beneficiat de pensie pentru invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare iar cuantumul pensiei de invaliditate este baza contributiva pentru determinarea punctajului mediu anual. Solicitati buletinele de calcul aferente deciziei, veti vedea cat timp ati ramas in plata cu pensia de invaliditate si de cand primiti pensie pentru limita de varsta.
Decizie de pensionare
anca08
Buna ziua am si eu o nelamurire va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Mama mea a iesit de la pensie de boala fara revizie la pensie limita de varsta cu grupa .ea ... (vezi toată discuția)