avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... trecere de la pensie de invaliditate la pensie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

trecere de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta

am solicitat trecerea de la pensie de boala la pensia de varsta la 26 iunie 2010.in sept 2010 am primit decizia emisa in august, favorabila, si care stabilea ca drepturile banesti, astfel calculate,urmeaza sa-mi fie platite retroactiv, incepand cu data depunerii cererii, respectiv 1 iulie 2010. vreau sa stiu daca pentru perioada necesara solutionarii dosarului, emiterii deciziei , pot cumula cele doua pensii, intrucat pana la comunicarea deciziei, eu am primit in continuare pensie de boala, iar din continutul actului reiese ca trecerea de la o pensie la alta se realizeaza la 1 iulie .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:38, 20 Septembrie 2010
Nu va faceti probleme, aspectul acesta l-a reglat casa de pensii. Perioada in care ati beneficiat de pensie pentru invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare iar cuantumul pensiei de invaliditate este baza contributiva pentru determinarea punctajului mediu anual. Solicitati buletinele de calcul aferente deciziei, veti vedea cat timp ati ramas in plata cu pensia de invaliditate si de cand primiti pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, Mama este nascuta in iulie 1948. 1. In martie1995 a fost pensionata pe caz de boala, gr II de invaliditate cf deciziei de pensionare. A avut o ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare anca08 anca08 Buna ziua am si eu o nelamurire va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Mama mea a iesit de la pensie de boala fara revizie la pensie limita de varsta cu grupa .ea ... (vezi toată discuția)
Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 ... Bibi29 Bibi29 Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 lei pensia pe luna. Daca primesc indicele de corectie cind am depus cererea pentru pensia de ... (vezi toată discuția)