avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fara contract de inchiriere mi-a pus sechestru pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fara contract de inchiriere mi-a pus sechestru pe lucruri fara ordin judecatoresc

Buna ziua,
Nelamurirea mea este in legatura cu faptul ca prietenul meu sta de 5 ani de zile intr-un apartament in chirie, nu au nici un fel de contract semnat, nici de mana, el este trecut in cartea imobilului, iar din cauza neplatii atat a chiriei, cat si a intretinerii cateva luni, proprietarul, fara nici o instiintare, nici verbala, nici scrisa, a schimbat yala la apartament si nu vrea sa ii mai dea lucrurile care se afla inauntru. Tin sa precizez ca in apartament s-au facut investitii de catre prietenul meu pentru care nu s-a cerut bani, s-a platit fondul de rulment de 50 de lei pe luna tot de care prietenul meu. Tot o intelegere verbala s-a avut acum cateva luni cum ca prietenul meu are ceva probleme financiare acuma si daca proprietarul suporta amanare la plata chiriei, acesta fiind deacord. Parerea mea este ca proprietarul nu are dreptul fara un ordin judecatoresc sa puna sechestru pe bunuri. Intrebarea mea este daca proprietarul, pe baza de martori il da in judecata pe prietenul meu, iar statul se sesizeaza si il actioneaza in justitie pentru evaziune fiscala pe proprietar, prietenul meu este partinitor la favorizarea evaziunii fiscale prin faptul ca a acceptat sa stea in apartament fara forme legale?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 21 Septembrie 2010
poate sa il dea afara oricand pe chirias atata timp cat nu are contract.
Daca nu s-a incheiat contract,este intemeiata masura dispusa de proprietar
In lipsa unui document care sa precizeze drepturi/obligatii,in ce temei prietenul dvs a intreprins investitii?
Este incurcata situatia.
Instanta o va rezolva cum va putea.
Dar pentru aceasta instanta trebuie sesizata.
Proprietarul nu avea drepturi dar acum se pare ca lucrurile s-au complicat.
Cand a schimbat yala?
Neexistand nicio intelegere intre parti,probabil pentru a se eluda fiscul,cred eu ca initial ar fi bine ca persoanele sa se intalneasca,prietenul dvs,sa gaseasca o metoda pentru a face rost de de bani pentru a-i achita chiria si a scadea din aceasta contravaloarea imbunatatirilor aduse,iar proprietarul sa ii restituie lucrurile.
O intelegere intre doi oameni maturi ii poate scutii pe cei doi de multe probleme,nimeni nu va ajunge in instanta,se va economisi timp si bani.
In cazul in care nu se ajunge la o intelegere ,prietenul dvs.are doua posibilitati,prima fiind plangerea penala pentru abuz de incredere conform art.213 c.pen,adresata politiei sau parchetului competente teritorial si dovedita cu acte,martori,eventual expertiza sau alte probe acceptate de lege,iar a doua actionarea in judecata in instanta civila.
Daca se ajunge in instanta civila si prietenul dvs,face dovada cu acte,martori,interogatoriu,eventual expertize,ca bunurile ii apartin,ca a facut imbunatatirile,fata de faptul ca nu exista nicio intelegere intre doi,proprietarul va fi obligat sa ii restituie bunurile si contravaloarea imbunatatirilor
Acum 2 saptamani. Si de atunci nu vrea sa ii dea lucrurile. Parerea mea este ca este ilegal ce face proprietarul. In baza carui ordin judecatoresc a pus el sechestru pe lucruri. Eu l-am sfatuit pe prietenul meu sa faca o plangere scrisa la politie. Si consider ca isi va putea astfel lua lucrurile. Dar daca ei il dau in judecata si se sesizeaza automat statul si se judeca statul cu proprietarul pentru evaziune fiscala, prietenul meu e partinitor pentru incurajarea evaziunii fiscale?

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie la chirie noroots noroots Acum 5 ani m-am mutat cu prietena intr-un ap din Timisoara.Contractul a fost facut prin agentie imobiliara pe durata unui an.Am platit 170 euro(chiria)+170 ... (vezi toată discuția)
Problema "luare in spatiu / adresa domiciliat" tzeus tzeus Buna ziua, Pun acest mesaj pentru cumnata mea. A ajuns la un de impas, si nu stiu ce cai legale mai are in momentul de fata. Ca sa expun problema. Cumnata ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)