Buna ziua,
Nelamurirea mea este in legatura cu faptul ca prietenul meu sta de 5 ani de zile intr-un apartament in chirie, nu au nici un fel de contract semnat, nici de mana, el este trecut in cartea imobilului, iar din cauza neplatii atat a chiriei, cat si a intretinerii cateva luni, proprietarul, fara nici o instiintare, nici verbala, nici scrisa, a schimbat yala la apartament si nu vrea sa ii mai dea lucrurile care se afla inauntru. Tin sa precizez ca in apartament s-au facut investitii de catre prietenul meu pentru care nu s-a cerut bani, s-a platit fondul de rulment de 50 de lei pe luna tot de care prietenul meu. Tot o intelegere verbala s-a avut acum cateva luni cum ca prietenul meu are ceva probleme financiare acuma si daca proprietarul suporta amanare la plata chiriei, acesta fiind deacord. Parerea mea este ca proprietarul nu are dreptul fara un ordin judecatoresc sa puna sechestru pe bunuri. Intrebarea mea este daca proprietarul, pe baza de martori il da in judecata pe prietenul meu, iar statul se sesizeaza si il actioneaza in justitie pentru evaziune fiscala pe proprietar, prietenul meu este partinitor la favorizarea evaziunii fiscale prin faptul ca a acceptat sa stea in apartament fara forme legale?
Inainte de toate trebuie sa dovediti existenta unei intelegeri intre cei doi si ca proprietarul a primit bani,fara ca acestia sa fie declarati la organele fiscale