Am fost la CET in orasul in care locuiesc si am solicitat sa fiu debransata de la un numar de 3 calorifere din apartament, urmand sa raman bransata numai la un calorifer, acela fiind cel din dormitor. Au spus ca se rezolva, dar am nevoie de avizul presedintelui de asociatie pe cerere. Am mers la asociatie si acesta mi-a spus sa revin dupa trei zile deoarece trebuie sa se intereseze daca poate pune acest aviz. Nu mai inteleg nimic. In ce baza poate presedintele sa nu-mi avizeze cererea? Tot presedintele mi-a spus ca daca ma debransez o sa platesc caldura pentru aceste calorifere datorita faptului ca trec tevile prin apartamentul meu. Exista baza legala si baza de calcul pentru acest aspect?
Cred ca vecinii dvs, de care va despart peretii, trebuie sa isi dea acordul pentru debransarea dvs. Asa este la noi in asociatie.
Pentru tevile care trec prin apartament si pentru partile comune (casa scarii, uscatorie, daca sunt calorifere) trebuie sa platiti intre 10 si 20% din caldura, parti comune.
Presedintele asociatiei ar trebui sa va semneze fara nicio conditionare in sensul ca dv. nu prejudiciati asociatia in niciun fel.
Ideea e, si ma mir ca lucrul acesta nu v-a fost cerut, ca vecinii cu care aveti pereti comuni pe camerele unde doriti deconectarea sa fie de acord cu aceasta.
In privinta platii caldurii presedintele dv. nu stie ce vorbeste sau dv nu ati inteles ce v-a spus. Deci, in cazul in care va deconectati veti continua sa platiti caldura la comun (pe care o pateati si pana acum) pentru tevile care va trec prin apartament....nu pentru calorifere pe care nu mai aveti consum, plus pentru caloriferul care va ramane in functiune.
Normal ca o sa platiti mai putina caldura ca pana acum, ca doar va scoateti din uz niste calorifere si de aceea va deconectati, doar n-o faceti de florile marului!