avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calorifer nefunctional pus la plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calorifer nefunctional pus la plata

Buna ziua! In urma cu 4 ani am cumparat un apartament cu 3 camere. In dormitorul mare nu era calorifer deoarece fosta proprietara il demontase spunandu-mi ca se facea prea cald in apartament si din cauza asta l-a scos. Eu urmand sa nasc in iarna aceea am mers la administratorul blocului si i-am spus ca vreau sa pun calorifer in dormitor. Mi-a trimis ea 2 instalatori si mi-au montat caloriferul. Am intrebat daca trebuie sa mai anunt undeva ca am reinstalat caloriferul si a zis ca nu. Dupa ce l-am montat am constatat ca de fapt caloriferul nu se incalzea si cand am mers sa o intreb a zis ca este problema de la coloana dar a uitat sa imi spuna. Acum pt ca nu mai locuiesc in apartament am fost sa fac o cerere sa nu mai platesc caldura iar administratorul mi-a spus ca trebuie sa am acordul celorlalti vecini din jurul apartamentului meu ca sa ma poate scoate de la caldura. Am mers sa obtin acordul celorlalti vecini iar acestia mi-au spus ca nu este nevoie de acordul lor, in plus unul dintre vecini mi-a spus ca administratorul m-a pacalit si ca eu platesc degeaba caloriferul care de fapt nu functioneaza pentru ca fosta proprietara il debransase.
Intrebarea mea este eu cand am remontat caloriferul trebuia sa anunt si in alta parte acest lucru? Gen Dalkia? Si se poate ca administratorul sa ma fi pacalit punanadu-mi la plata si acel calorifer? Cum as putea sa aflu daca eu am platit caldura pentru 2 sau pentru 3 calorifere? (Am inteles ca asa se calculeaza caldura, pe cate calorifere ai, exceptand baia si bucataria, asa este?)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iulia08 , utilizator 18:09, 5 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu vecinii dv. de coloana, cu apartamente similare, daca plateau sau nu pentru acel calorifer si apoi mergeti la administrator si cereti-i sa vedeti listele din iarna si comparati cu vecinii.
acest răspuns util
iulia08 a scris:

Cum as putea sa aflu daca eu am platit caldura pentru 2 sau pentru 3 calorifere?

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
L nr 230/2007 actualizata
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

In temeiul disp art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
Multumesc mult pentru raspunsuri! Dar lamuriti-ma si pe mine va rog frumos cum se calculeaza caldura? Pe suprafata apartamentului? Pe nr de calorifere din camere? Adica 3 calorifere sau se pun la socoteala si caloriferele din baie si bucatarie?
Si daca o sa constat ca eu am platit caldura si pentru caloriferul nefunctional timp de 4 ani ce trebuie facut?
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat!
Daca nu aveti repartitoare de cost,calculul se face luand in calcul toate caloriferele din proprietate
Nefunctionarea caloriferelor pe parcursul a 4 ani in parte vi se datoreaza si dv deoarece,dupa prima iarna,puteati desfasura demersuri sa verificati instalatia ,sa identificati si sa indepartati eventuale deficiente
Referitor la recuperare sume achitate anterior...numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive ati putea obliga asociatia sa va restituie parte din suma si anume numai pe ultimii 3 ani
acest răspuns util
la obiect: caldura se calculeaza dupra suprafata utila a apartamentelor; asadar nu dupa numarul de calorifere, defecte sau in stare de functionare.

Alte discuții în legătură

Plata factura intretinere andy_17 andy_17 Buna ziua,am si eu o mare problema.Locuiesc intr-un bloc vechi care primeste caldura de la centrala orasului.Pana anul acesta nu am avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare plata iulia08 iulia08 Buna ziua! As dori si eu sa aflu daca si cum as putea sa obțin o recalculare a cheltuielior de intretinere ale apartamentului in situatia in care am platit ... (vezi toată discuția)
Montare calorifere suplimentare annesis annesis Vecinul de la etajul 10 a montat calorifer pe tot peretele din dormitor, chiar si in balcon. Din pricina aceasta mi-a aparut mucegai in casa, dupa 26 ani de ... (vezi toată discuția)