avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare calorifere suplimentare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare calorifere suplimentare

Vecinul de la etajul 10 a montat calorifer pe tot peretele din dormitor, chiar si in balcon. Din pricina aceasta mi-a aparut mucegai in casa, dupa 26 ani de locuit in acest apartament.
Cat este de legal sa montezi calorifer d asemenea dimensiuni, si chiar in balcon, in conditiile in care caldura se imparte pe nuamr de camera, la toata lumea la fel.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:47, 11 Februarie 2015
Sunt probleme distincte instalarea de calorifer in dormitor in balcon si aparitia mucegaiului in apartamentul dvs
Atentie sporita,deoarece din constructie apartamentele situate la parter,ultimul nivel,cele situate pe lateralele imobilului detin instalate din constructie corpuri de calorifer cu numar elementi suplimentar fata de restul apartamentelor
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa analizeze temeinic situatia
nu este vorba de numar de elementi, si-a schimbat caloriferul cu unul de dimensiuni mult mai mari, din perete in perete si a montat calorifer si in balcon, in conditiile in care plaste la fel ca si noi ceilalti.
Mucegani nu a aparut pana in momentul in care a montat acest calorifer pe toata suprafata peretelui.
Nu exista o legatura directa intre elementele pe care le semnalati.
Dimpotriva, un perete cald la exteriorul apartamentului dumneavostra e de bine, nu este cauza de aparitie de igrasie ....
Eu locuiesc la etajul 9, vecinul locuieste la etajul 10. Se face condens si de aceea apare mucegai.
El plateste la fel ca ceilalti in coditiile in care are mai multe calorifere si pe o suprafata dubla fata de ceilalti locatari.
Va spun din sursa sigura ca , cei care locuiesc la parter si etaj 10 , au un numar mai mare de elementi la calorifer decat ceilalti .
Am intreles ca nu aveti repartitoare , dar la subsol aveti un aparat pentru aceasta ? pentru ca daca nu aveti ( ceia ce nu cred ) nu aveti de ce sa va suparati pe vecinul de sus , omul se " descurca " pana il prinde , iar daca platiti caldura in functie de acel aparat , atunci se schimba lucrurile si se numeste altceva si anuntati asociatia prin presedinte sa ia masurle respective , adica sa plateasca ce consuma in functie de numarul de elementi .
Si atunci poate sa si puna calorifer si pe terasa .
In ceia ce priveste condensul , nu pot sa ma pronunt si dupa cate stiu eu , acesta are loc la diferente de temperatura , se pate ca el sa aiba o temperatura mai mare ca la Dumneavoastra in apartament si atunci se poate produce acel condens .

Alte discuții în legătură

Calorifereapartament bloc carmenstefania carmenstefania buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista vreo reglementare legala in ceea ce privesc caloriferele de apartament, montate initial conform unui proiect de ... (vezi toată discuția)
Caldura bloc florian_m florian_m Buna ziua, Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare: - locuiesc la etajul 8 ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)