Vecinul de la etajul 10 a montat calorifer pe tot peretele din dormitor, chiar si in balcon. Din pricina aceasta mi-a aparut mucegai in casa, dupa 26 ani de locuit in acest apartament.
Cat este de legal sa montezi calorifer d asemenea dimensiuni, si chiar in balcon, in conditiile in care caldura se imparte pe nuamr de camera, la toata lumea la fel.
in ceea ce priveste numarul de calorifere, aici se pot face niste constatari de catre comitetul executiv si se poate aplica un coeficient de majorare a supafetei utile care se ia in considerare la calculul repartizarii caldurii la pausal...
Blocul are un singur contor, cel de la radet. Vecinul are in casa calorifer pe tot peretele, inclusive in balcon, si plateste aceeasi suma la caldura.
Cum se face diferentiere?
Ce lege imi permite sa il reclam, sa pleasca mai mult.
Mergeti mai intai la as. prop. si sesizati acest aspect, asa cum v-a sfatuit si @eugarizan. Sesizarea o intocmiti in doua exemplare, cereti nr. de inregistrare.
Mai vorbiti si cu ceilalti vecini, ei ce parere au, consimt sa-l "ajute" la plata costurile cu incalzirea pe cel care si-a montat calorifere in toata casa?
Se poate face un calcul privind cresterea costurilor cu incalzirea prin montarea de corpuri de incalzit suplimentare. Daca se vrea!
Nu are nicio legatura suplimentarea corpurilor de incalzit ale vecinului cu aparitia condensului in apartamentul dvs. Condensul apare atunci cand intr-o incapere sunt vapori de apa si peretii sunt foarte reci - ceea ce nu este cazul la dvs. (exemplul cel mai bun se observa la baie, dupa ce se face dus, pe peretii exteriori, fiind mai reci, se depune condens, de aceea trebuie deschis geamul pentru egalizarea temperaturilor...)
Caldura bloc
florian_m
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare:
- locuiesc la etajul 8 ... (vezi toată discuția)