avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata factura intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata factura intretinere

Buna ziua,am si eu o mare problema.Locuiesc intr-un bloc vechi care primeste caldura de la centrala orasului.Pana anul acesta nu am avut probleme cu caldura,caloriferele mergeau perfect,era caldura peste tot,insa anul acesta,luna aceasta cand s-a dat drumul la caldura,in baie,bucatarie si dormitor nu aveam caldura,doar caloriferul din sufragerie mai mergea.Am chemat administratorul blocului sa vada,iar acesta a chemat un instalator ca sa ne schimbe toata instalatia din casa spunand ca din cauza aceasta nu avem caldura.Zis si facut.A venit instalatorul,am schimbat tot,dar tot nu avem caldura.Am mers din nou la administrator care a spus ca sa asteptam sa bage presiune in tevi..Ok,astept,dar intrebarea mea vine acum,cand va veni factura la intretinere pe luna cu caldura eu o sa platesc integral,chiar daca nu am avut caldura decat in sufragerie?Pentru ca administratorul mi-a spus ca nu il intereseaza si ca e ghinionul meu si trebuie oricum sa platesc.Deci ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:11, 12 Noiembrie 2015
Daca nu aveti repartitoare atunci trebuie sa platiti ca si restul de locatari.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii dispuse de catre presedinte si comitetul executiv
La momentul constatarii deficientei ati sesizat oficial presedintele de asociatie ?
Conform dispozitii in vigoare proprietarul are obligatia sa intretina si sa mentina starea tehnica de buna functionare a instalatiilor din proprietate pe propria cheltuiala,astfel incat dv erati obligat ca in perioada sezonului cald sa verificati instalatia de alimentare cu agent termic, eventual sa desfasurati demersuri pentru repararea,sau inlocuirea acesteia
Daca repartizarea costurilor aferente caldura se face in sistem pausal si asociatia de proprietari nu a fost oficial informata despre nebenificierea de caldura,atunci veti achita integral c/v caldura ca si restul apartamentelor cu suprafata similara proprietatii dv
Am anuntat administratorul blocului,alt sef sau presedinte nu cunosc.Reparatii si tot ce era nevoie am facut.Mi s-a spus ca se poate sa fie de pe coloana comuna si ca tot eu trebuie sa platesc intreaga reparatie.Iar plata caldurii se face in functie de suprafata apartamentului.Deci ar fii bine sa aflu la ce asociatie de proprietari sunt si sa fac acolo o sesizare?
andy_17 a scris:
Locuiesc intr-un bloc vechi care primeste caldura de la centrala orasului.Pana anul acesta nu am avut probleme cu caldura...

Inteleg ca locuiti de mai mult timp in acel bloc. Dar nu inteleg cum de nu cunoasteti asociatia de proprietari pentru ca spuneti apoi:
Deci ar fii bine sa aflu la ce asociatie de proprietari sunt si sa fac acolo o sesizare?

Administratorul caruia v-ati adresat, cu care ati discutat este angajat de asociatia dumneavoastra, este angajat de presedintele asociatiei pe care l-ati ales dumneavoastra...
Dar acum aveti caldura, sa- rezolvat problema, defectiunea?
Locuiesc din februarie anul acesta,cand m-am mutat era caldura,apoi in septembrie am vazut ca instalatiile au rugina si am decis sa le schimb la recomandarea administratorului,insa atunci cand s-a dat drumul la caldura,in dormitor si baie nu urca caldura.Avem caldura doar in sufragerie.In legatura cu asociatia,la noi in bloc mereu o platim direct la administrator acasa.De asta nu stiu unde este asociatia propriu zisa.A venit si administratorul si a vazut ca nu avem caldura si a zis ca e ghinionul meu,ca ba sa astept sa bage presiune in coloana,ba ca e coloana comuna infundata.Sunt obligata sa platesc integral factura?nu se scade nimic?nu se poate calcula caldura doar din sufragerie?mentionez ca nu avem repartitoare,am inteles ca nimeni din scara nu e de acord cu ele.Si nici acum nu avem caldura,doar in sufragerie este.In rest totul e rece,chiar si coloana comuna care vine de la vecinul de jos.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2015
andy_17, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata costuri factura caldura sangel sangel Buna ziua Am mare nevoie de ajutorul dvs. sa ma lamuriti intr-o problema de calculatie costuri caldura. Locuiesc la apartament de bloc 2 camere parter ... (vezi toată discuția)
Teava (coloana) de caldura fisurata intre etaje gabi_69 gabi_69 Buna ziua. Mi s-a spart teava (coloana) de caldura care asigura incalzirea la baie intre etajul meu si cel de la etajul inferior (nici nu as fi sesizat daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari(calculul spatiilor comune) catalin_milia catalin_milia Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au ... (vezi toată discuția)