avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expert

Buna seara. In cazul efectuarii unei expertize extrajudiciare grafoscopice, expertul are dreptul sa consulte documente existente in arhivele unor institutii publice ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:33, 21 Septembrie 2010
desigur ca are dreptul
Expertul are dreptul sa consulte orice documente poarta scriitura care trebuie examinata.
pai fiind expertiza extrajudiciara, eu cred ca nu...
adica nu are mandat de la instanta..cu alte cuvinte
Repet, expertiza este extrajudiciara, iar demersul va fi facut de catre expert.
Cu stima
repet si eu, expertului legitimarea i-o da adresa instantei si nu legitimatia de expert..
prin urmare expertul intr-o expertiza extrajudiciara nu are mandat de la instanta, expertul parte trebuie incuviintat etc..
deci..un av/expert imputernicit de dvs nu poate vedea acte ..decat daca-i partea parte in ele ( ceea ce-i lipsit de interes pt ca i le aratati dvs) sau desemnat si/sau incuviintat..
desigur, pot fi si alte opinii
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator

Alte discuții în legătură

Experta extrajudiciara auto favorizeaza societatea de asigurari. ce este de facut ? IonutSteopoaie IonutSteopoaie Buna ziua, am sa relatez mai pe scurt situatia mea: Masina mea stationata regulamentar a fost lovita in septembrie 2015 de catre o doamna imprudenta, avand ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - onorariu provizoriu pentru expert, in cazul ajutorului public judiciar in materie civila. marin 33 marin 33 in data de 16.02.2015 expertul topograf va fi prezent la locul disputei dintre mine si vecinul meu. Prin lege am dreptul la reducerea costului taxei ... (vezi toată discuția)
Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)