avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se mai acorda pentru tinerii absolventi de facultate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se mai acorda pentru tinerii absolventi de facultate recent angajati ajutor de la stat?

tocmai am terminat facultatea si a aparut o oferta de munca si angajatorul meu m-a intrebat daca se mai aplica ideea in care statul plateste un nr de cateva salarii angajatorului pentru tinerii angajati pentru prima oara. va rog sa-mi raspundeti cat mai detaliat. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:58, 20 Septembrie 2010
1. Angajatorul nu ar trebui sa va intrebe pe dvs. El ar trebui sa stie sau sa intrebe la AJOFM.
2. Din Legea 76/2002:
Art. 80. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.
(2) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la alin. (1) pe o perioadă de 18 luni.
(3) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) şi (2) angajatorii care au obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, pentru absolvenţii din această categorie.
3. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Pentru mai multe detalii citi si articolele urmatoare art.80 din Legea 76/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj caniculesei caniculesei Buna ziua! Va ros sa im spuneti daca pentru un absolvent al anului 2012 se poate beneficia de subventie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Subventia pt angajatori claudiaivan claudiaivan Un proaspat absolvent de facultate trebuie sa fie angajat din somaj pt ca angajatorul sa beneficieze de subventia de 750 lei? (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 art 80 ninel_d ninel_d Buna ziua.Am si eu doua intrebari :care este salariul minim care se poate oferi de un angajator pe art 80 din Legea nr. 76/2002 privind incadrarea ... (vezi toată discuția)