avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj la cerere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj la cerere

Buna ziua,
mama mea are varsta de 55 de ani si vechime la ultimul loc de munca de peste 10 ani. In cursul acestui an a beneficiat de concediu medical pe o perioada de 90 zile (aprilie-mai-iunie), s-a reintors la locul de munca dar a fost nevoita sa intre din nou in concediu medical (1-30 septembrie), si doreste sa afle daca poate intra in somaj la cerere, pe caz de boala, direct din concediu medical. (mentionez ca pensionarea pe caz de boala nu este o varianta preferata , deoarece doreste sa mai munceasca pana la varsta legala de pensionare).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:58, 20 Septembrie 2010
In somaj nu se intra la cerere ci daca sunt indep-linite conditiile legale:
- incetarea CIM din motive neimputabile salariatului;
- in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Un salariat poate beneficia de somaj daca incetarea raportului de munca este facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Codul muncii, la care se adauga si conditia stagiului de cotizare prezentata de colegul @tudorvaleriu.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj raluca-cuha raluca-cuha Am avut contract individual de munca la o societate 7 luni, dupa care am beneficiat de 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu post natal, dupa care ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CVASI CVASI Buna seara, As avea si eu 2 intrebari: 1. Este obligatoriu sa i se dea unei salariate concediu de odihna inainte de a i se inchide ctr. de munca? Este ... (vezi toată discuția)