avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand chiriasii vor sa faca legea.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand chiriasii vor sa faca legea.....

Am un caz mai nasol...
Am inchiriat o casa unei tipe care detine un salon de infrumusetare
toate bune, insa am aflat ca s-a apucat si a mai adaugat casei, pe locul unei magazii micute care exista, o noua constructie din materiale osb pe o sapa din beton.
Problema este ca desi am averizat-o in scris, prin recomandata cu confirmare de primire, doamna nu vrea sa renunte la ce a facut... si sustine ca doar a schimbat magazia in ceva mai frumos.
De fapt vrea o camera prt a se extinde....X-(
Problema este : as putea cere primariei sa ia masuri si la o perioada de 4-5 luni de la ridicarea constructiei deoarece nu exista autorizatie, sau trebuie sa ma incadrez intr-un anumit termen???
De ce pun aceasta problema ptr ca voi fi plecata din tara pe o perioada de 5 luni.:(
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:30, 2 Decembrie 2007
Te poti adresa Primariei pentru solutionarea acestei probleme.
Stiu ca ma pot adresa primariei...
dar daca ma adresez la un interval de 5 luni de la ridicarea constructiei de catre respectiva, si cer rezilierea contractului prt nerespectare caluze, mai este valabila reclamatia pe care o fac...
sau sunt considerata ca find partase la fapta ei
Rezilierea contractului de inchiriere nu o poti cere la Primarie, ci la instanta unde invoci nerespectarea clauzelor contractuale ce duc la rezilierea acestuia.
Primaria poate dispune demolarea constructiei ridicata fara autorizatie de contructie.
Nu exista vreun termen in care poti sesiza Primaria cu ridicarea unei constructii fara autorizatie. Cunosc caz in care sesizarea s-a facut dupa 2 ani de zile, iar Primaria Sect.3 Bucuresti a dispus masura demolarii constructioei si amenda.
Poti cere chiriasei ca la terminarea contractului de chirie sa returneze imobilul in starea initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie anexa LauraMalina LauraMalina Buna seara, Am tot incercat sa inteleg, am tot cautat .. in nici un topic de pe site nu am reusit sa gasesc un raspuns concret. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Magazie linga gard burvic67 burvic67 Buna ziua Nu sunt un adept al rezolvarii micilor divergente cu vecinii in instanta ,dar vreu sa stiu daca e bine sau nu Anul trecut am ridcat un zid pe ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul ... aslica33 aslica33 Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul curtii, magazie care initial era din lemn si caramizi de lut dar care era in paragina, am ... (vezi toată discuția)