va multumesc mult pentru raspunsuri.totusi,sa zicem ca m-ar fi surprins camerele video.acest video,constituie proba in instanta?si daca nu m-au surprins,poate demonstra cumva ca eu am schimbat pretul?va multumesc inca odata.
m-au intrebat despre pret,iar eu am raspuns ca vazand ca e ieftin l-am luat.dupa care au zis ca probabil s-au incurcat preturile de la firma de distributie.acum inteleg,ca doar daca m-ar fi prins in flagrant,sau sa ma fi filmat,m-ar fi putut acuza.si din ce am citit despre inselaciune,nu cred ca ar intrunii elementele constitutive.deoarece,nu am indus pe nimeni in eroare,si nu am spus,asta e pretul adevarat,lasati-ma sa il cumpar,am fost la casa,la scanat si am plecat..
3. Conţinutul constitutiv:
3A. Latura obiectiva:
- elementul material - se realizeaza prin acţiuni sau inacţiuni frauduloase de amagire ori inducere în eroare a victimei, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate. Inducerea în eroare se face mai uşor în funcţie de gradul de cultura a victimei, precum şi de starea psihica a acesteia.
- urmarea imediata - consta în creerea unei situaţii de fapt pagubitoare pentru subiectul pasiv, consecinţa a acţiunii sau inacţiunii faptuitorului.
- raportul de cauzalitate - trebuie sa se stabileasca în concret, ca urmarea imediata este o consecinţa a savârşirii elementutlui material.
3B. Latura subiectiva:
- forma de vinovaţie - intenţia directa calificata prin scop. Escrocul este acel tip de infractor care profita de încrederea pe care i-o acorda victima. El trişeaza, speculeaza, înşeala, rezultând ca este abil, fara scrupule, cunoscator al legilor pe care le încalca în mod deliberat. Escrocul este imoral, fara afi neaparat bolnav psihic şi nu manifesta violenţa pentru realizarea scopului propus.