avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce mai pot face ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce mai pot face ?

Aceeasi rugaminte am postat-o pe sectiunea recuperari creante , insa nu am primit nici un raspuns , poate datorita faptului ca nu mai sunt solutii (ceea ce nu as dori sa se intample ) ,sau nu am postat unde trebuie . In cerc si in aceasta sectiune .
Multumesc anticipat .
"Revin cu rugamintea de a incerca sa ma ajutati cu experienta dumneavoastra .
Am mai scris pe forum , am facut tot ceea ce am fost sfatuit , dar degeaba . Mafia este prea mare si nimeni nu face nimic .
Un mic rezumat :
-am de recuperat salarii de la patron , fost consilier judetean , firma a intrat in insolventa (a adat tzepe de milioane de euro)
-am sesizat ITM (proces verbal in care stabileste suma de plata ) - degeaba;
-am sesizat Garda Financiara ; mi-a raspuns ca este cercetat deja pentru : fals , uz de fals , fals intelectual , spalare de bani ;
-m-am inscris la masa credala ;
-am facut plangere la procuratura pentru ca foloseste utilajele firmei aflate in insolventa , degradandu-le si scazand valoarea de vanzare in vederea despagubirii creditorilor;
-am revenit cu plangerea la procuratura , intrucat aceasta nu a facut absolut nimic ;
-am cerut raspuns de la procuratura-degeaba;
-administratorul judiciar nu misca un deget pentru identificarea , inventarierea ,conservarea si valorificarea activelor desi au trecut zece luni de la declararea insolventei ; (in acest timp patronul se foloseste de active nestingherit);
-am sesizat presedintele tribunalului cu privire la acest aspect de inactivitate a administratorului judiciar - nimic;
-am facut plangere la Uniunea Nationala a Practicantilor in Insolventa(au trecut doua luni si mi-au spus ca nu s-a intrunit comisia de disciplina) impotriva administratorului judiciar -degeaba;
In tot acest timp , patronul in cauza a deschis o alta firma prin care isi deruleaza afacerile nestingherit , folosind doar utilajele fostei firme , la care nu ar trebui sa aiba acces.
Concluzia : nimeni nu face nimic , desi sunt platiti de noi , cei ce platim taxe si impozite .
Va rog sa ma ajutati cu sfaturile si imaginatia dumneavoastra pentru a reusi sa urnesc aceste mecanisme gripate , pentu a dovedi ca acest om nu este mai presus de lege si , nu in ultimul rand , de a reusi sa recuperez drepturile salariale concomitent cu satisfacerea ambitiei de a-i invinge aroganta de a fi intangibil .
Sfatuiti-ma cum as putea face ca aceasta situatie sa fie transmisa catre guvern , presedintie , presa , sau oricui ar putea sa-i urneasca intr-un fel sau altul pe acesti oameni care reprezinta statul si care par a fi mana in mana cu acest escroc."
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 09:28, 19 Octombrie 2010
incercati la Tribunal sa identificati nr. de dosar si sa luati parte la procesul de insolventa...Acolo puteti formula cereri si puteti interveni in acest proces.cititi legea 85/2006 a insolventei
Sunt parte la procesul de insolventa insa , asa cum am spus , administratorul judiciar nu a facut nimic timp de zece luni (identificarea activelor , conservarea si sigilarea acestora , masuri de valorificare ; nici macar nu a intrat in posesia actelor contabile ) .Si in tot acest timp , acesta este platit cu 2.000 RON/luna pentru inactivitate . Am cerut presedintelui tribunalului sa-i puna in vedere acest fapt si sa ia masuri impotriva lui , dar fara nici un rezultat . Nu degeaba la Giurgiu este o vorba : JUDECATORIA SRL.
Desi banuiesc faptul ca ati cerut si raspunderea personala a administratorului societatii, va recomand sa cititi:
[ link extern ]

S-a pus sechestru pe bunurile personale ale administratorului? Spuneti ca aveti formulate plangeri penale.V-ati constituit parte civila in acele dosare si s-a respins de catre Procuror, cererea de punere sub sechestru a bunurilor personale ale invinuitului?

Administratorul a fost de fatada , raspunde dar nu are nici o vina . Directorul este adevaratul patron , dar faptul ca firma are adresa lui de domiciliu si ca el , directorul , a semnat decizia de concediere a administratorului , nu dovedeste faptul ca el este responsabilul in fapt . !!!
Mai mult , in ultimul raport de activitate al administratorului judiciar , acesta a consemnat faptul ca discutiile se poarta cu directorul firmei ,nu cu administratorul , firma nemaiavand administrator , si ca acesta a declarat ca nu s-a mai intocmit contabilitatea firmei de doi ani , deci cu un an inaintea declararii insolventei . Si culmea , adm . judiciar a propus termen pentru refacerea contabilitatii pe ultimii doi ani , deci poate sa nu inregistreze anumite active achizitionate in aceasta perioada . Si cu toate acestea ,din nou , adm. judiciar nu face plangere penala impotriva celor responsabili .
Poate are cineva vreo idee cum as putea totusi sa-l oblig pe administratorul judiciar sa puna sechestru si sa sigileze utilajele firmei ?
S-ar putea face alta plangere penala impotriva directorului firmei pentru ca nu a dispus intocmirea actelor contabile ale firmei si nu a inregistrat activele , desi pot proba cu martori ca evidenta contabila a fost intocmita , insa probabil ca nu vrea sa o prezinte ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Directorul unei societati in faliment foloseste in continuare activele firmei daponte stefan daponte stefan Ce pot face in calitate de creditor al unei societati comerciale ,aflata in faliment, inscris la masa credala , cand directorul societatii, care de fapt este ... (vezi toată discuția)
Abuzul asociatului-administrator fata de celalalt asociat vendeta vendeta srl cu doi asociati-administratori( sot-sotie). la scurt timp de la infintare, se ia un credit de la banca pentru achizitionarea a 50% din alt srl la care el ... (vezi toată discuția)
Ce face statul cu patronii care au declansat procedura de insolventa sau faliment? daponte stefan daponte stefan Ne tot bombardeaza guvernul cu impozitul forfetar sau impozitul minim , pana la urma maruntis , dar nu deschide gura despre patronii care si-au bagat firmele ... (vezi toată discuția)