avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce face statul cu patronii care au declansat procedura ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce face statul cu patronii care au declansat procedura de insolventa sau faliment?

Ne tot bombardeaza guvernul cu impozitul forfetar sau impozitul minim , pana la urma maruntis , dar nu deschide gura despre patronii care si-au bagat firmele in insolventa sau in faliment , fara sa plateasca impozite de milioane de euro. !!Acestia nu sunt romani ? Nu sunt contribuabili ? De ce nu le vinde statul : vilele si masinile , iahturile , amantele ? Ei traiesc cumva in Romania SRL ? Noi de ce sa platim taxe si impozite si ei nu ? Suntem mai prosti ? Nu credeti ca a venit momentul sa cerem , sa strigam , sa urlam ca vrem dreptate pentru toti ? Cine sunt ei fata de noi ? Smecherii ? Jos cu smecherii si cu acest guvern caruia ii este frica de smecheri !
Cine se pricepe si cine are putina putere ar trebui sa initieze o actiune cu semnaturi , de la populatie , prin care sa cerem executarea silita a averilor tuturor celor ce nu si-au platit taxele si impozitele . Pe cei mici si prosti ii executa imediat si vor sa-i dea afara din casa pentru ca efectiv chiar nu au bani sa plateasca , in schimb ce pe altii se fac ca nu ii vad , ba chiar ii protejeaza .Haideti sa initiem o lege prin care statul sa fie obligat sa-i execute pe cei cu firme mari care "s-au desurcat" !
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 16:47, 23 August 2010
Legea nr. 85/2006 care reglementeaza procedura insolventei, stabileste exact modalitatea prin care societatile debitoare pot sa isi declanseze procedura de insolventa. Asta nu inseamna ca acestia nu trebuie sa-si plateasca datoriile, ci acestea le sunt esalonate in conditiile in legii sub supravegherea unui administrator judiciar sau special dupa caz.
Eu tocmai impotriva acestei legi ma indrept , prin faptul ca sunt lasati in pace si nu-i urmareste nimeni . Si nu sunt cei smecheri vizati , ci administratorii lor , care nu au nici o putere in firma si se bucura la un venit ceva mai "zambitor",fara sa-si dea seama ca-si risca libertatea , mizand pe puterea patronilor lor sau de cele mai multe ori din necunoasterea legii si a urmarilor acesteia , inselati fiind de patroni . Cat despre administratorii judiciari : pardon ! sunt mana in mana cu patronii . Chiar eu sunt parte intr-o lichidare judiciara -creditor cu salariul , si admin. judiciar nu a facut absolut nimic pentru recuperarea in parte a prejudiciilor , nici macar identificarea bunurilor mobile si imobile. Si au trecut noua luni de la declansarea procedurii . Am sesizat acest fapt presedintelui tribunalului pentru a-i pune in vedere acest aspect . Credeti ca s-a intamplat ceva ? Absolut nimic . Toti sunt mana in mana ! Am sesizat aspectul si la UNPIN .Ceva? - Nimic ! Am sesizat si procuratura pentru faptul ca foloseste utilajele firmei in interes personal , degradandu-le si deteriorandu-le si scazand valoarea de vanzare in detrimentul creditorilor . Ceva ?-Nimic ! Toti sunt mana in mana ! Si atunci cui se adreseaza legea 85/2006 ?
Si atunci cum sa nu crezi ca tara este impartita in prosti --si in smecheri . Prostii fiind cei ce platesc taxe si impozite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai pot face ? daponte stefan daponte stefan Aceeasi rugaminte am postat-o pe sectiunea recuperari creante , insa nu am primit nici un raspuns , poate datorita faptului ca nu mai sunt solutii (ceea ce nu ... (vezi toată discuția)
Problemă la insolvență neamtu 2 neamtu 2 Cum scopul Legii 85/2006 proclamat fără echivoc în art. 2, și anume ”acoperirea pasivului debitorului în insolvență ”, în baza prevederilor art. ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)