avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problemă la insolvență
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problemă la insolvență

Cum scopul Legii 85/2006 proclamat fără echivoc în art. 2, și anume ”acoperirea pasivului debitorului în insolvență ”, în baza prevederilor art. 138 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 , instanța va trebuii în mod firesc să dispună atragerea răspunderii patrimoniale a persoanelor care au cauzat insolvența – falimentul societății.Debitorul face dovada clară a faptelor ilicite comise împotriva societății , care au condus la împiedicarea asigurării resurselor financiare. O investiție finalizată, nu a putut să-și înceapă activitatea pentru care a fost proiectată și aprobată. Acestea împrejurări imprevizibile ale căror efecte împreună sau separat, au/a condus inevitabil la încetarea de plăți , insolvență, și a făcut imposibil realizarea planului de reorganizare ceea ce a dus direct la intrarea în faliment !
Problema cu care mă confrunt este următoarea : lichidatorul și judecătorul sindic merg pe ideea vânzării imobilului ,la o valoare mult diminuată ,sumă care nu acoperă masa credală ,dar cred că satisface interesul unor oportuniști să pună mâna pe afacere . Dacă în schimb, lichidatorul în baza art.138 alin (1)din Legea 85/2006 ,îi cheamă să plătească pe cei care au cauzat insolvența -falimentul (aceștia sunt solvabili ) ,atunci se poate îndestula toată masa credală și nu mai este nevoie să se vândă nici un bun al societății . Mai mult societatea își poate demara activitatea . Se pare că interesele lichidatorului și ale judecătorului sunt spre a asigura interesul unor grupări de șmecheri care vor să pună mâna pe afacere !
Ce posibilități ar fi să nu se vândă imobilul ,și să forțez să se îndrepte judecătorul și lichidatorul spre cei vinovați de situația creată ,care sunt foarte solvabil ? Menționez că am avut raport contractual cu cei care se fac vinovați de intrarea mea în insolvență -faliment .
Eu nu contest insolvența -falimentul care este certă . Eu vreau ca cei care ,au făcut ca investiția să-și piardă orice valoare economică și au condus societatea în insolvență - faliment să plătească !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
neamtu 2, utilizator
Cel mai recent răspuns: neamtu 2 , utilizator 18:21, 23 August 2015
Buna seara .
Toate aceste elemente in apararea dvs.trebuie sa le prezentati lichidatorului judiciar la intocmirea Raportului privind cauzele falimentului ce va trebui sa- l intocmeasca si sa-l publice in BPI.
Acesta sta la baza stabilirii sau nestabilirii vinovatiei si raspunderii civile delictuale ale fostului administrator sau altor persoane, in administrarea firmei aflate in faliment , daca este cazul si exista probe legale si concludente in acest sens, probe administrate conform CPC.
Cu stima,
Marius Bote.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2015
Marius Bote, Practician in insolventa
mulțumesc ,
administratorul judiciar/lichidatorul și judecătorul sindic sunt obligați să ia în considerare expertizele judiciare și extrajudiciare de la dosar ? Am depus o expertiză extrajudiciară iar administratorul judiciar /lichidatorul a cerut expertiza judiciară și nu le-a contestat, ele sunt la dosar ! Acestea arată cu claritate că nu sunt vinovat de apariția incapacității de plată ,respectiv insolvența și stabilește cu exactitate vinovatul . Mai mult ,unul din cei vinovați a depus un document la dosar prin care recunoaște că intervenția lui greșită (ilicită) ,a condus firma în incapacitate de plată ,urmată de insolvență !
Se poate invoca în procedură , materia răspunderii contractuale, art. 1082 Cod civil ? Aceasta prevede ca debitorul va fi exonerat de plata despăgubirilor civile, "dacă va justifica ca neexecutarea provine din o cauza străină, care nu-i poate fi imputată". Când paguba este însă consecința exclusivă a unei cauze străine neimputabile autorului, acesta va fi exonerat de răspundere . Sunt situații când paguba poate fi, parțial sau total, consecința faptei unei terțe persoane. Nu este necesar ca terțul sa fie identificat. Este suficient să se facă dovada că fapta aparține unui al treilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 neamtu2015 neamtu2015 Ce pot face ? Administratorul judiciar /lichidatorul are la cunoștință prin expertize pe care nu le-a contestat și chiar prin recunoașterea scrisă a ... (vezi toată discuția)
Urgent insolventa stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua , am avut o firma in faliment pentru care s-a dat sentinta \" În baza art. 131 din Legea 85/2006 închide procedura de faliment; aprobă decontul ... (vezi toată discuția)