avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Urgent insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Urgent insolventa

Buna ziua , am avut o firma in faliment pentru care s-a dat sentinta " În baza art. 131 din Legea 85/2006 închide procedura de faliment; aprobă decontul de cheltuieli; respinge obiecţiunile SC********** SRL, ca nefondate;" , cu cateva zile inainte de sentinta m-am trezit si cu un proces pe persoana fizica de la aceasta firma in care cer" Angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006" . Am termen peste o saptamana , ce mai este de facut ? Imi mai pot cere raspunderea?

Stima Stefan
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 02:19, 11 Septembrie 2011
Conform ART. 59 din legea 85/2006, administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul, va întocmi şi va supune judecătorului-sindic, un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei debitorului, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă.

Apoi, vine art. ART. 138, care spune:
(1) În cazul în care în raportul întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane cărora le-ar fi imputabilă apariţia stării de insolvenţă a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:........
Cererea introdusă în temeiul alin. (1) sau, după caz, alin. (3) se va judeca separat, formându-se un dosar care va purta acelaşi număr cu dosarul de fond şi căruia i se va adăuga cuvântul "bis".
Dar, toate acestea se vor intampla cat dosarul de insolventa este deschis.

ART. 131
(1) În orice stadiu al procedurii prevăzute de prezenta lege, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va da o sentinţă de închidere a procedurii, prin care se dispune şi radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat.

ART. 137
(1) Prin inchiderea procedurii de faliment, debitorul persoana fizica va fi descarcat de obligatiile pe care le avea inainte de intrarea in faliment, insa sub rezerva de a nu fi gasit vinovat de bancruta frauduloasa sau de plati ori transferuri frauduloase; in astfel de situatii, el va fi descarcat de obligatii numai in masura in care acestea au fost platite in cadrul procedurii, cu exceptia cazului prevazut la art. 76 alin. (1) pct. 3.

In concluzie, de la data inchiderii procedurii nu mai pot fi facute alte cereri in elegatura cu acea insolventa.



Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
urgent va angajati un avocat care sa depuna intampinare la cererea de antrenare a raspunderii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate fredica_2001 fredica_2001 Buna ziua, Intrebarea mea ete legata de termenul in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale. La data de 25.11.2009 s-a incheiat de catre ... (vezi toată discuția)