avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie recalculare pensie

Buna ziua,

Tatal unui prieten a primit saptamana trecuta o decizie prin care i-a fost recalculata pensia.
Domnul nu contesta procentul cu care i-a fost recalculata pensia, el fiind unul din "ticalosii de aviatori", insa a constatat ca in decizia de recalculare s-a luat in calcul ca a iesit la pensie in anul 1992, insa acesta a iesit la pensie in anul 1999.
Ceea ce inseamna ca domnului respectiv i-au fost omisi (intentionat sau din greseala), 7 ani din calculul pensiei respective.
In decizia de recalculare se mentioneaza ca impotriva acesteia se poate face contestatie in termen de 45 de zile.
Domnul respectiv vrea sa mearga la Casa de Pensii pentru a solicita recalcularea corecta a pensiei, insa nu stiu sigur daca acolo trebuie mers.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters116443 , utilizator 10:13, 1 Octombrie 2010
Tatal prietenului dvs. poate sa se duca si la casa de pensii, insa trebuie sa conteste decizia de pensie in termen de 45 de zile de la comunicarea acesteia ca sa nu piarda termenul. Instanta competenta este tribunalul iar actiunea este scutita de plata taxei de timbru si, pe cale de consecinta, de plata timbrului judiciar.

In paralel, sa solicite casei de pensii revizuirea dosarului, aratand in scris unde s-a gresit. Poate, pana la primul termen in instanta, problema se va rezolva.
Eu vin si va impartasesc din experenta(si practica) mea proprie.Inainte de a contesta in instanta decizia de recalculare,trebuie sa verificati printre altele:Daca a scazut punctajul mediu anual;daca stagiul complet de cotizare este de 30 de ani;daca total stagiu de cotizare corespunde cu realitatea.Daca constatati probe(greseli)clare in decizia de recalculare,atunci faceti o interventie la CNPAS(intrebari si raspunsuri) si una la casa locala de pensii(intrebari si raspunsuri)care a facut recalcularea,aducandu-le expres la cunostinta cele constatate.Eu personal nu cred in contestatii in instanta si cu atat mai putin in termenul de 45 de zile.Atata timp cat probele sunt clare se rezolva pe cale amiabila,neconvenindu-le sa se plimbe prin tribunale.Va urez succes,cu sau fara instanta.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare sarm07opr sarm07opr In ce conditii poate fi anulata o decizie de pensionare datorita faptului ca nu a fost luata in calcul o anumita perioada de activitate desi era trecuta in ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea pensiei de serviciu Atonn Atonn Buna ziua, Cerandu-mi scuze pentru deranj, indraznesc sa va adresez cateva intrebari legate de intocmirea unei contestatii la decizia de recalculare a ... (vezi toată discuția)