avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare

In ce conditii poate fi anulata o decizie de pensionare datorita faptului ca nu a fost luata in calcul o anumita perioada de activitate desi era trecuta in carnetul de munca si a fost emisa si adeverinta cu salariul si sporurile pentru perioada respectiva ?
Pe decizie scrie ca poate fi atacata in instanta in termen de 45 zile insa nu vreau sa ajung in instanta ci sa rezolv prin Casa de Pensii.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:02, 10 Noiembrie 2010
Intrati pe model-de.ro,apoi model contestatie,apoi contestatie contestatii,apoi detalii,unde gasiti-Contestatie decizie pensionare(cerere)model contestatie.Eu personal,unde am avut probe certe,am facut interventii simultan la CNPAS si Casa locala,la rubrica intrebari si raspunsuri si toate s-au rezolvat pe cale amiabila.Vorbesc de mai multe dosare rezolvate in acest mod,fara instante,fara cerere la Casa Judeteana si fara sa tin cont de termenul de 45 de zile.Asadar daca aveti probe se poate rezolva pe cale amiabila.Eu v-am oferit doua posibilitati.O seara buna.

V-am trimis un mesaj privat.O seara buna.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Carp Mircea, utilizator
Va multumesc mult!
O decizie de pensie poate fi anulata numai de catre emitentul ei, adica de casa de pensii, in termen de 45 de zile de la comunicare beneficiarului. Aceeasi decizie de pensie poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta, in acelasi termen de 45 de zile de la comunicare.

Nu inteleg, din moment ce casa de pensii nu a valorificat perioada respectiva cum credeti ca puteti sa rezolvati amiabil situatia? Daca alegeti sa faceti o sesizare in atentia Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, pierdeti termenul de sesizare a instantei. Sesizarea CNPAS nu este o modalitate de solutionare amiabila, intrucat aceasta este organul ierarhic superior al caselor teritoriale de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie recalculare pensie ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Tatal unui prieten a primit saptamana trecuta o decizie prin care i-a fost recalculata pensia. Domnul nu contesta procentul cu care i-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei de pensionare scripcaru_benone scripcaru_benone As dori sa contest descizia de pensionare ( pensie la limita de varsta ) decizie emisa la data de 19.12.2008 , primita cu data de 07.01.2009 , data postei ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata restefanescu restefanescu buna ziua, am depus documentele pentru pensionarea anticipata si azi mi-a venot decizia cu o pensie foarte mica. pot sa renunt la decizie si sa-mi continui ... (vezi toată discuția)