avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea deciziei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea deciziei de pensionare

As dori sa contest descizia de pensionare ( pensie la limita de varsta ) decizie emisa la data de 19.12.2008 , primita cu data de 07.01.2009 , data postei deoarece am constatat cateva erori :
1. mi s-a gresit numele de familie pe decizie;
2.nu mi s-au calculat anumite sporuri pe anumite intervale de timp cat am lucrat.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :
-care este termenul limita de depunere a contestatiei ( stiui ca este 45 zile dupa cum este scris pe decizie dar nu stiu care data se ia in calcul data emiterii sau data postei? );
- ce documente imi trebuie pentru depunerea contestatiei si unde anume se depun documentele respecticve pentru problemele care le am cu decizia de pensie ( de ex la ce birou la casa jud. de pensii trebuie sa ma adresez ?)
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:54, 18 Ianuarie 2009
Aveti doua posibilitati :
1. sa va adresati Casei Judetene de Pensii care a emis aceasta decizie si sa solicitati revizuirea acesteia. In sesizare mentionati faptul ca numele va este trecut gresit pe decizie, ca anumite sporuri de care ati beneficiat si aveti acte doveditoare depuse la dosarul de pensie nu v-au fost luate in calcul.

2. Sa va adresati direct instantei de judecata cu o contestatie in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei solicitand anularea acesteia si obligarea Casei Judetene de Pensii la emiterea unei noi decizii de pensionare, care sa stabileasca in mod corect cuantumul, cu respectarea prevederilor Legii nr.19/2000.
Va multumesc pt sfat!
Potrivit art. 87 din Legea nr. 19/2000, "decizia (...) poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta in a carei raza teritoriala se afla domiciliul asiguratului, in termen de 45 de zile de la comunicare."

Instanta competenta este tribunalul, termenul de 45 de zile curge de la data primirii deciziei de pensie iar probele sunt, dupa caz, carnetul de munca si/sau adeverintele care dovedesc primirea unor sporuri, adeverinte care au fost depuse de dvs. la casa de pensii anterior emiterii deciziei de pensie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen solutionare winter_wind winter_wind buna ziua! care este termenul maxim de solutionare a unui dosar de pensionare, stabilit de legiuitor? va multumesc! (vezi toată discuția)
Plati compensatorii ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti, daca am beneficiat de plati compensatorii la lichidarea intreprinderii conform Ord. de Urgenta a Guvernului nr. 9/1997 ... (vezi toată discuția)
Cum pot invinge infama casa de pensii bios bios In termen legal, am contestat in instanta punctajul inscris in decizia din 15 iul.2006,decizie emisa in baza OUG nr. 4/2005.Dupa un periplu de 2 ani prin ... (vezi toată discuția)