avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara fara fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara fara fisa postului

Buna ziua,

Pot sa fac cercetarea disciplinara,...si toata procedura, si apoi sa-i desfac contractul de munca (abaterile sunt foarte grave, deci am motiv intemeiat, n-o fac doar asa) daca nu am fisa postului semnata de el??? este aceasta ceruta la itm cand ii desfac contractul de munca?

...intre timp, si-a depus si el demisia. Ma avantajeaza cu ceva daca ii desfac contractul de munca eu, sau daca il desfac pe baza demisiei? (oricum in perioada de preaviz n-a venit).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fany22 , utilizator 13:58, 21 Septembrie 2010
mai bine pe baza demisiei!!!
daca considerati ca este necesar angajarea " raspunderi patrimoniale " a angajatului aveti art. 270 si urm. din c. mun.
fisa postului este valabila numai semnata de el? pt. ca el n-a vrut s-o semneze, dar a lucrat pe postul respectiv un an.

din ce considerente e mai bine cu demisia?
Demisia este in avantajul dvs.: va scuteste de urmarea procedurilor de cercetare disciplinara si reduce riscurile unei eventuale contestatii in instanta.
Singurul avantaj al concedierii disciplinare este eventuala "avertizare" pe care o poate transmite viitorilor angajaatori (daca ar vedea cartea de munca inainte de angajare sau in perioada de proba).
Cantariti dvs.

p.s. Daca abaterile disciplinare nu au legatura cu fisa postului, atunci lipsa acestui document nu va impiedica sa aplicati sanctiuni disciplinare.
Daca insa abaterile disciplinare au legatura cu fisa postului (chiar si indirect), in lipsa fisei semnate nu veti putea sanctiona in mod legal (si iaca inca un argument pentru incetarea cim prin demisie...)

p.p.s @ ctynn v-a dat un sfat bun daca aveti de recuperat pagube de la angajat.
Multumesc foarte mult pt. promptitudine!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa / demisie stefan.i stefan.i Salut, Am urmatoarea problema. Lucrez la o firma 4 ani si ceva, de 1 an sunt pe postul actual si in acest an am strans 3-4 note explicative din diverse ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara-persoana insarcinata adina80 adina80 Buna ziua! Lucrez intr-o multinationala din Timisoara, si problema este ca din momentul in care angajatorul a aflat ca sunt insarcinata, ma tine in mod ... (vezi toată discuția)