salut,
azi am avut urmatorul incident : in sala de sedinta, partea adversa ( nu avocatul advers, ci clientul ) m-a tras de roba, m-a amenintat " te astept eu afara, fa ! " si m-a calomniat spunandu-mi mincinoasa.
exista cineva care a mai patit asa ceva ? ce masura ati luat ? ce sfat imi dati ?
merci !
Luiza
luiza, luiza, ce dreptate ai #-o. si eu, fiind avocata reclamantei, in cazul unui divort, a venit la o infatisare fiica paratului dintr-o alta casatorie si in loc sa-si verse nervii pe reclamanta, si-a indreptat un tir de jigniri si la adresa mea, sub privirea judecatorului care se amuza, dar in final a luat-o peste picior. eu prsonal n-am fost fizic atinsa, deoarece, de indata ce mi-am dat seama, ca as fi in pericol, am anuntat jandarmii, iar un jandarm, in timpul pledoariei a stat langa mine. asa ca...trebuia sa iei masuri. de asemenea, eu nu am cerut judecatorului s-o amendeze pt. astfel de comportament. daca vroiai puteai cere asta.
asta nu-i nimic, :))cand eram studenta si eram in practica, am vazut cum un domn avo. de vreo 35 ani, primea posete pe spinare de la o doamna care pretindea ca a pierdut casa din cauza respectivului avocat.
stii bine ca atat amenintarea cat si actele acestea de violenta exercitate asupra avocatului sau in legatura cu exercitatea profesiei, savarsite de o persoana implicata in acel dosar,sunt infractiuni;)
Draga Luiza, sunt foarte frecvente aceste incidente . Este foarte adevarat ca ,cateodata ti se face si frica de asemenea amenintari....o alta solutie inafara de faptul sa incerci sa fii tot insotita ,potzi depune si o plangere penala.
Nu te necaji, stiu ca este fff neplacut dar ce sa facem ..mergem inainte ,nu toata lumea poate fi de calitate.
Cine poate fi atit de timpit incit sa atace un avocat atita timp cit toata lumea stie nu are nimic personal ,doar isi face meseria.O meserie nu tocmai usoara(am descoperit recent,eu doar am citit citeva legi si deja imi plezneste capul) si de foarte multe ori este legat si de maini si de picioare de un sistem de justitie nu tocmai ortodox . Dar ............traim in romania.
Sincer eu va apreciez in tot ceea ce faceti si respect timpul petrecut de dvs.pentru a invata sa puteti lumina si pe cei pentru care legislatia e doar o pestera in care te uiti dar nu vezi nimic.
Care cat ati invatat
mars0212
Eu am citit civilul, la Procedura Civila m-am straduit putin mai mult, penalul il stiam si am rasfoit generalul si am reinvatat definitiile la special si mai ... (vezi toată discuția)