avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... act sexual cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

act sexual cu o minora

am intretinut in urma cu doi anio,un act sexual oral.cu o minora de 14 ani.acum ea are 16 ani.plangere e depus mama ei,la acea data.acum,ea poate sa isi retraga plangerea?sunt chemat din nou,la recurs.instanta de fond a mentinut ordonanta procurorului(SUP SI 1000 RON amenda)instanta de recurs nu poate da solutia,deoarece mama feteii tot amana.deja a amanat de 4 ori.deci,poate sa isi retraga fata plangerea,daca e facuta de mama ei?sau,poate sa dea o declaratie in care sa zica ca nu mai vrea sa ma acuze?caci ea nici nu a vrut.vrem sa ne casatorim,dar relatia noastra e pe de ascuns,caci ma tem sa nu zica cineva la recurs ca noi inca ne vedem.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:53, 23 Septembrie 2010
@dumitrascupp

Daca observati, eu nu am facut nici o referire la "pedeapsa"...sau la "fapta in sine"-ca si "fantezie sexuala", sa zicem; nu am facut referire la imprejurarile in care s-a savarsit fapta (pe care am inteles ca "neoficial"-intre noi fie spus, ati recunoscut-o), nu am facut referire la "provocarea din partea victimei" de exemplu-ca si circumstanta atenuanta, ci mi-am expus opinia care este, in primul rand, educativa, in al doilea rand, in asentimentul dispozitiilor legale privind protectia si promovarea drepturilor minorilor si nu in ultimul rand, :) psihologica.

Ori, intotdeauna cand sunt implicati minori, in astfel de situatii, trebuiesc luate masuri, complementare, dupa cum am afirmat, care pot fi, de urgenta sau...dupa caz, vremelnice fie in ceea ce priveste minorul, fie in ceea ce priveste faptuitorul...chiar daca acesta beneficiaza de "prezumtia de nevinovatie"...nu mai intru in explicarea detaliilor pentru ca am impresia ca nu ati inteles exact la ce m-am referit.

O evaluare psihologica, intotdeauna este bine-venita, mai ales atunci cand "victima/invinuitul" sa zicem, minte...sau ascunde anumite parti dintr-o fapta reala ca sa nu mai spun de implicatia probatorie a concluziilor unei expertize de acest gen.

Sa zicem, de exemplu, ca se efectueaza trei evaluari psihologice-dupa caz, psihiatrice...si luam posibilitatea cea mai simpla:toate evaluarile conduc catre acelasi rezultat. Cu siguranta ca, aceste evaluari, coroborate cu celelalte probe: declaratii, marturii etc., imprejurari, formeaza o convingere care in proportie de 99,9% nu este falsa/gresita si intotdeauna determina aflarea adevarului sau...dupa caz, a minciunii...:)

Unde vedeti dvs. caracterul comunist?

Nu pot sa nu fiu de acord cu aratarile distinsei d-ne avocat,cu mentiunea ca unele persoane-aceasta le este ducatia-considera ca daca cineva merge la psiholog este cel putin "nebun"

@"dumitrascupp"


Tocmai in timpul comunismului,cel despre care aratati dvs,psihologii nu prea aveau nicio importanta in societate,primordiala era "reeducarea comunista",indiferent cum se facea ea(prin vorba,amenintari sau tortura,etc.) si care avea ca scop"inocularea umanismului comunist"
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta ciudata maria482 maria482 R O M Â N I A JUDECATORIA PITESTI SECTIA PENALA Sentinta Penala Nr. 2150 Sedinta publica de la 10 iunie 2010 Completul compus din: PRESEDINTE ... (vezi toată discuția)
Nevinovat dambovescu dambovescu buna ziua.eu sunt un om foart important dintr-un oras mare.ca sa ``scape de mine``,pentru ca detin actiuni majore in cele mai mari afaceri din oras,mi sa ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)