Buna ziua ! Am o garsoniera si as dori sa o inchiriez. Daca nu fac contract pot avea probleme ?Si in ce ar consta aceste probleme ? Daca fac contract unde trebuie facut si pot trece orice suma sau este o suma minima ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Puteti sa nu faceti contract, dar v-ati afla in situatia de evaziune fiscala. O puteti ocoli gazduind un "prieten". Dar....puteti avea probleme cu acest "prieten", lasandu-va cu restante mari si plecand intempestiv, lasandu-va fara curent electric prin neplata, nevrand sa va mai plateasca chirie, nevrand sa iasa din apartament atunci cand doriti dv.....adica o suma de neplaceri si nu veti avea unde sa va adresati.
Un contract legal se face la notar si se declara la fisc pentru impozit. E bine sa scrieti in contract adevarul.
Daca il inregistrati in mod legal, veti plati 16% impozit la administratia financiara si 5,5% contributia la fondul asigurarilor de sanatate daca este singurul venit.
nu mai stiu astia de la guvern, ce taxe sa mai stranga de la lume...tot felul de taxe bagate pe gat. dupa ce ca iau 16% din venit, mai vor si alti 5.5%pt sanatate...adica in total, 21.5% dau altcuiva si restu imi ramane mie ??? e prea mult...daia incurajeaza evaziunea fiscala si lumea nu declara veniturile la fisc, ca STATU TE JUPUIE CU TAXELE LOR.
asta ar fi un sfat, nu prea legal : daca nu aveti vecini care sa va reclame, va duceti luna de luna si luati banii pt utilitati...nu au cum sa ramana in urma cu plata intretinerii garsonierei...doar daca nu va dau sau luati banii la timp...si atunci can se aduna ceva mai mult, pleca si ramaneti cu datorii dumneavoatra.
un sfat legal : mergeti la notar si face actele cum trebuie, dar tot trebuie sa va tineti de capul lor sa luati banii la timp si sa nu permiteti intarzieri la plata chiriei si utilitatilor garsonierei.
In cazul in care chiriasul produce stricaciuni locuintei, aduce modificari structurii interioare sau are un comportament recalcitrant, nu aveti la dispozitie un act prin care sa va puteti indrepta legal, impotriva lui.
Se intampla destul de frecvent ca proprietarul sa dea cu capu' in usa atunci cand merge sa incaseze chiria.
Chirii
mihaelasoltinschi
As dori sa inchiriez un apartament pe termen mai lung, si nu stiu ce modalitate sa folosesc privind documentele, plata chiriei, garantia. (va rog dati detalii ... (vezi toată discuția)