avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA norma de venit - impozite, inchidere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA norma de venit - impozite, inchidere

Este plin internetul cu 10 000 de discutii referitoare la PFA pe norma de venit, contributii sociale si impozitarea acestora.

Cred ca nu exista nici o persoana care are un PFA pe norma de venit sa nu isi faca catusi de putin griji ca se va pomeni cu fiscul la usa si va fi penalizat ca a depasit norma de venit.

Desi atat contabilii cat si cei de la finainte spun: "macar sa iti faci tu norma" si "nu trebuie sa tii registru de incasari si plati", "nu are nimic daca depasesti norma, sa nu sari de 35 000 euro pe an", trebuie sa recunoastem ca la noi se mai poarta sa zica lumea "pai de ce nu ai zis asa? ca eu ce am zis era valabile pentru alta situatie".

Fiind(sa zicem) batute in cuie observatiile de mai sus, as dori sa aflu parerile voastre(fie din experienta, fie pe baza legii) ce sa intampla cand te hotarasti sa inchizi un pfa pe norma de venit.

Cei care au pfa pe venit real am inteles ca li s-a facut un control fiscal. La norma de venit ce control se va face? Te poate obliga statul sa platesti diferenta?
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
mariusduta, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 00:49, 22 Septembrie 2010
Marius eu nu stiu sa existe limita la norma de venit, pragul acela de 35.000 euro este in ceea ce priveste TVA-ul. Am intalnit pe net situatii in care PFA la norma de venit au fost nevoiti sa se inregistreze in scopuri de TVA deoarece au depasit plafonul de 119.000 RON (35 k euro la momentul aderarii la UE), DAR continua sa fie la norma de venit.
Am inteles ca si celor ce sunt la norma li se pot cere documentele ce le au legate de PFA, extrase de cont, registre(daca tii ceva registre), facturi, ...
Nu-ti cere nimeni nimic. Stai relaxat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata: exista o "limita" a cifrei de afaceri? geamby geamby Exista o limita a cifrei de afaceri la PFA? De exemplu, limita maxima 5000 lei, peste limita asta trebuie sa ai SRL sau SA (cifra este aleatoare). Multumesc ... (vezi toată discuția)
Pfa Romeo-Vali Romeo-Vali In cazul unui PFA, ce suma trebuie sa ai rulata ca sa platesti TVA-ul ? (vezi toată discuția)
Pfa nou infiintata antispam antispam Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA cu norma de venit. Am fost la registrul comertului si la finante. Dupa ce primesc decizia de impunere de la ANAF, ... (vezi toată discuția)