Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
pe data de 18 august am primit o decizie de recalculare emisa de Casa Locala de Pensii Sector 1.
Avand in vedere faptul ca in aceasta decizie apare ca diminuat punctajul mediu anual inteleg sa o contest. Astfel, intrebarea mea este pe cine chem in judecata Casa Locala de Pensii Sector 1 (emitenta deciziei ) sau Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti?
de asemenea, va rog sa=mi spuneti daca termenul de 45 de zile pentru contestatie se calculeaza pe zile calendaristice sau pe zile libere? Va multumesc anticipat
De ce s- a recalculat pensia ? De exemplu :Ati mai depus acte doveditoare(adeverite de sporuri,venituri)care nu au fost luate in calcul la recalcularea anteriora a pensiei?Sau pentru stagiu adugat(ati mai lucrat intre timp)?
1. CPMB are calitate procesuala pasiva in cauza, casele locale de pensii nu au personalitate juridica si nici organe proprii de conducere.
2. Termenul de 45 de zile se calculeaza pe zile libere intrucat Legea nr. 19/2000 se completeaza cu prevederile Codului de procedura civila in ceea ce priveste jurisdictia asigurarilor sociale. Trei octombrie este ultima zi in care puteti investi tribunalul cu cererea dvs.
Daca aveti mai multe decizii de recalculare este posibil ca ultima sa aiba punctajul mai mic decat penultima.De exemplu:Daca,dupa decizia de recalculare conform O.U.G.4/2005 urmeaza una(sau mai multe) pentru stagiul adaugat(ati mai lucrat),apoi alta conform O.U.G.4/2005(eventuale sporuri)atunci sigur ultima va avea punctajul mai mic decat penultima.Daca se adeveresc cele spuse de mine trebuie de vazut de cand sunt valabile:Plata drepturilor se va face in cepnd cu ..........
Daca cele spuse de mine sunt adevarate,asta nu inseamna ca pensia in plata va scadea,ba din contra va creste si va fi vorba si de restante banesti de primit.O seara buna.