avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Factorii care determinã ca, în cazul executãrilor ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Factorii care determinã ca, în cazul executãrilor garanþiilor, vânzarea acestora sã se efectueze la o valoare inferioarã valorii de piaþã din acel moment.

Am remarcat că în cazul executării garanţiilor acestea se vând tot mai frecvent sub valoarea de piaţă din acel moment. După părerea mea chiar dacă este vorba despre o lichidare trebuie ca vanzarea să se efectueze după un marketing adecvat astfel incât vanzarea să aiba loc la valoarea de piaţă si nu la o valoare de vânzare forţată.
Conform standardelor internaţionale de evaluare IVS ediţia a 8-a, la vânzarea prin lichidare nu existâ nici un motiv pentru care activele nu pot fi lichidate printr-o vânzare ordonată, în urma unei comercializări adecvate. Se pare că în ultimul timp se întâmplă ca în cazul executărilor valoarea de lichidare să fie asimilată direct cu o vânzare forţată ceea ce este complet greşit si incorect faţă de foştii proprietari.
O parte din factorii care generează vânzarea forţată în cazul executărilor sunt:
- lipsa unui marketing adecvat (timp scurt de expunere pe piaţă, mediile de prezentare sunt limitate etc);
-nu există departament specializat - în cazul imobilelor se impune colaborarea cu agenţiile imobiliare care au experienţa necesară promovării acestora pe piaţă;
- la vânzarea imobilelor foştii proprietari ocupa incă imobilul ceea ce conduce la o ezitare din partea cumpărătorilor si implicit la o ofertă mai scăzută din partea acestora- cel puţin in comunităţile mici se evită cumpărarea unor imobile aflate la executare deoarece majoritatea locuitorilor se cunosc;

Ce factori consideraţi că mai influentează negativ preţul de vănzare in cazul executării garanţiilor ?

Alte discuții în legătură

Analiza: "valoare de circulatie" versus "valoare de piata" legalmgm legalmgm Buna ziua Cu toate că nu este cea mai importantă problemă, vă rog să comentaţi următoarea stare de fapt: In ultimii cca. 7-8 ani, Ministerul ... (vezi toată discuția)
Executare imobil eka20 eka20 Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Dator dupa executarea silita? bge bge Buna ziua.As dori sa va intreb daca, in cazul unui credit ipotecar contractat acum trei ani in valoare de 54.000 CHF ,am ajuns in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)