avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere de indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere de indreptare eroare materiala

Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un alt PVC cu numarul J00075 intocmit pe numele altei persoane ,pentru aceeasi fapta ,in acelasi loc si acelasi timp,sanctionata cu AVERTISMENT. Am cerut in instanta transformarea amenzii in avertisment . Cererea a fost admisa ,in Hotarare s-a dispus transformarea amenzii in avertisment dar... in tot continutul hotararii s-a trecut PVC J00075.Repet,acel PVC la care se face referire in hotarare nu este cel contestat de mine ,nu este pe numele meu si nu este sanctionat cu amenda ci cu avertisment. Am considerat ca e o simpla eroare materiala si am facut cerere de indreptare . Am constatat cu stupoare ca cererea a fost respinsa ca NEANTEMEIATA !!!
Ce credeti ca ar fi putut conduce la o asemenea decizie ? Ce se poate face in continuare ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:54, 22 Septembrie 2010
recurs la incheierea prin care vi s-a respins cererea de indreptare a erorii materiale.
Discutam de admiterea unei cereri de indreptare a erorii materiale numai in masura in care in dispozitivul hotararii s-au strecurat erori materiale, pentru ca in baza dispozitivului este pusa in executare hotararea.
In conditiile in care dispozitivul hotarii nu contine acea eroare materiala de care vorbiti si numai in expozeul hotararii este prezenta ( asa cum spuneti) atunci este evident de ce v-a fost respinsa cererea de indreptare, deoarece acea mentiune cu privire la alt proces- verbal nu are nici o relevanta din punct de vedere juridic.
Va multumesc pentru interes !
Din pacate,eroarea apare in tot continutul sentintei. In expozeu se mentioneaza ca d-nul X a fost sanctionat prin pvc J 00075(eronat) cu amenda...,iar in hotarare" inlocuieste sanctiunea amenzii aplicate prin PVC numarul J00075(eronat) incheiat de intimat la data de...,cu sanctiunea avertismentului. Mie imi pare foarte clara eroarea materiala . Nu inteleg de ce a fost respinsa cererea.
Cred ca nu ati inteles bine situatia.Dispozitivul hotararii este corect?
Dispozitivul este acea parte a hotararii de la final- " In numele legii instanta hotaraste" si pana la final.Daca acolo nu exista nici o eroare , instanta nu avea ce sa indrepte.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Hotararea suna asa :
" Pentru aceste motive in numele legii hotaraste:
Admite plangerea formulata de ............. in contradictoriu cu intimatul .......
Inlocuieste sanctiunea amenzii aplicate prin PVC numarul J00075(eronat) incheiat de intimat la data de.........cu sanctiunea avertismentului.
Cu drept de recurs in 15 zile . "
Eroarea materiala se refera la obiectul cauzei,cred eu,pentru ca pvc-ul mentionat in hotarare nu este obiectul plangerii. In plus ,dispozitivul hotararii se contrazice afirmand ca plangerea a fost admisa si facand referire la un alt pvc decat cel care face obiectul plangerii. In sensul in care inteleg eu art 281 c.pr.civ.,cred ca e o eroare materiala EVIDENTA.
Mentionez ca hotararea a fost pronuntata in decembrie 2009. Dar,din cate stiu,indreptarea erorii materiale este imprescriptibila.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare! IVOAR IVOAR In urma unei contestatii la PV de contraventie(depasire limita viteza),adresata instantei si a respingerii acesteia,am primit Comunicarea hotararei..dar la ... (vezi toată discuția)
Indreptare, lamurire si completare dispozitiv sentinta Gaby98 Gaby98 Am o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila printr-o decizie a tribunalului prin care mi s-a respins recursul formulat de mine, datata 05.07.2012, ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)