avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare Hotarare!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare Hotarare!

In urma unei contestatii la PV de contraventie(depasire limita viteza),adresata instantei si a respingerii acesteia,am primit Comunicarea hotararei..dar la numele meu a fost adaugat inca un nume(prenume!)Ex: numele meu=xy...in hotarare=xyz.Aceasta hotarare este executorie ?Mentionez ca pentru a o contesta,ar trebui sa ma deplasez intr-o alta localitate,ceea ce ma dezavantajeaza!Ce ma sfatuiti? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:15, 16 Decembrie 2012
Daca apreciati ca in cauza exista eroare materiala,aveti dreptul sa formulati cererere catre instanta care a pronuntat hotararea,solicitand a indrepta eroarea referitoare la numele dvs.
Daca detineti probe temeinice,aveti dreptul a formula contestatie pe care sa o adresati instantei competente,solicitand judecarea in lipsa
1. In privinta prenumelui adaugat (care nu va apartine), aveti posibilitatea sa formulati o cerere intemeiata pe disp art.281 c.proc.civ.
Art. 281
(1)Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
(2)Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar să dea anumite lămuriri.
(3)În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.

2.Hotararea este definitiva, insa nu si irevocabila, adica aveti un termen de recurs de 15 zile de la comunicare ( asa cum de altfel este prevazut in dispozitivul hotararii pe care ati primit-o).
Atat cererea de indreptare a erorii materiale cat si cererea de recurs le puteti expedia prin posta cu confirmare de primire.


opinia mea este ca nu aveti vreun interes sa corectati aceasta hot..
Ok,nu am nici un interes...dar hotararea,in forma actuala,isi produce efectele?PV. de contraventie intocmit de pol.rutiera,prevedea suspendarea dreptului de a conduce pe o anumita perioada,ptr. depasire limita viteza.In mod normal,inlauntru'l celor 15 zile de la comunicarea hotararii, ar trebui sa predau permisul!
Mesaj editat
@ IVOAR
Data post: Vineri, 14 Decembrie 2012, 16:53
Forum Codul rutier, contraventii si probleme conexe
Subiect hotarare judecatoreasca!


Daca in continutul unei hotarari judecatoresti,numele petentului este gresit(la numele si prenumele real,s-a adaugat inca un nume!...ex>nume real = xy...nume in hotarare=xyz).Hotararea,este o respingere a unei contestatii la PV. Constatare contraventie ,limita viteza...interesul meu,nu este de a face recurs sau o cerere de indreptare! Vreau sa stiu daca,in forma actuala(adica ,nume gresit),aceasta hotarare,poate produce efecte,atat timp cat petentul este XY...iar hotararea este ptr. XYZ ?.Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cerere de indreptare eroare materiala maria pop maria pop Buna seara ! Am urmatoarea speta cu care ma confrunt: am contestat in instanta un PVC cu numarul J00074 sanctionat cu AMENDA, Ca proba la dosar am depus si un ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala sandicadumitrascu sandicadumitrascu un recurs solutionat. am legalizat hotararea. deoarece nu am putut recupera cheltuielile de judecata am ajuns la un executor judecatoresc. acolo s-a vazut ca ... (vezi toată discuția)