Buna ziua ,problema mea este incurcata rau si as dori niste raspunsuri daca ma puteti ajuta:in 2008 viitorul meu sot a facut o societate cu un asociat era casatorit dar in 2009 au divortat sentinta sa pronuntat in 2010,partajul nu l-au facut din motive cunoscute de doamna ,el mi-a cesionat mie partea lui de firma 50%cu drepturi depline acum intrebarea mea este urmatoarea ;fosta sotie poate sa ia ceva din societate? desi el a facut un credit imens pentru a o infiinta si ea nu a contribuit cu nimic,eu in situatia asta cum o pot proteja sa nu am probleme pe viitor ce sa fac?Multumesc.
Problema dvs. este destul de complexa iar relatarea succinta. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat caruia sa-ti prezentati toate actele si sa va sfatuiasca ce aveti de facut. Sa-mi dau si eu asa cu parerea, daca ati fost un cedent de bunacredinta nu trebuie sa va faceti griji, dar eu cred ca cesiunea s-a facut cu un anumit substrat care in anumite circumstante poate fi interpretabil. SUCCES!
In ce priveste partile sociale cesionate, nu ai nicio problema. Acestea sunt bunuri proprii... si chiar daca ar fi comune... sotul/sotia are dreptul la dezdaunare de la celalalt sot, in cuantum de 50% din banii primit.
Deci la o cesiune de 200 RON la valoarea nominala, sotia are dreptul la 100 RON dezdaunare.
Comune erau doar dividendele... care probabil nu s-au distribuit niciodata.
Ce ar trebui sa te ingrijoreze, cu adevarat, sunt sumele de bani creditate in contul 455 de catre intreprinzator... pe care ar trebui sa te asiguri ca ti le-a cedat tot tie si nu si le-a pastrat pentru el.
Pentru ca aici vorbim de parti sociale cu valoare infima (probabil 200 RON) pe cind in contul 455 pot exista credite uriase.
E simpla situatia. Nu vad nimic ciudat sau complex.
In rest, nimic.