avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... probleme juridice cu autoritatile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

probleme juridice cu autoritatile

sunt intr-un litigiu cu vecinul meu pentru picatura strasinei . Mentionez ca am construit fara autorizatie de constructie, la momentul efectuarii constructiei eram cu avize in curs de aprobare . am depus documentatia in aprilie a.c. dar nu am primit autorizatia deoarece s-a auzit la primarie despre litigiu. as vrea sa stiu in cazul amendarii pentru autorizatia de constructie in lipsa care ar fi amenda si cine o v-a pune tribunalul sau primaria?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:40, 23 Septembrie 2010
primaria, sunt amenzi f. mari dar nu stiu sa va dau exact cuantumul.
avocat Cristina Popescu
amenda este de la 1.000 lei pana la 100.000 lei si poate fi aplicata de reprezentantii primariei.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Vesti nu prea bune: 1.000 lei la 100.000 amenda.

Contravenţiile prevăzute la art. 26 alin. (1), cu excepţia celor de la lit. h)-l), se constată şi se sancţionează de către compartimentele de specialitate cu atribuţii de control ale autorităţilor administraţiei publice locale ale municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, oraşelor şi comunelor, pentru faptele săvârşite în unitatea lor administrativ-teritorială sau, după caz, în teritoriul administrativ al sectoarelor municipiului Bucureşti, potrivit competenţelor de emitere a autorizaţiilor de construire/desfiinţare.
Interventie moderator

Pentru a posta un raspuns intr-un topic, apasati pe butonul "raspunde", scrieti ceea ce doriti sa scrieti, apoi apasati pe butonul "publica mesaj".
Simplu! :)

Gabriela Pintea

roxana si florin au scris:
in cazul meu primaria nu poate sa ma amendeze inainte de dispozitia de la tribunal ? am proces saptamana viitoare si mi-a cerut autorizatia , ce sa fac?
pt. vecinul care are o constructie din lemn acolo folosita ca depozit de materiale de constructii la el la magazin nu trebuie autorizatie? mentionez ca magazinul este pe alta adresa dar langa mine depoziteaza materialele?

jurist Clement a raspuns:
Va amendeza ptr ocuparea fara drept a domeniului public,cu atat mai grabnic,pentru a construi fara autorizatie !Sigur dupa hot judecatoreasca veti fi sanctionat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine stabileste sanctiunea pentru lucrari constructii in zone protejate? perlutina perlutina Locuiesc in sectorul 5, intr-o zona protejata. Inspectorii in constructie de la acest sector ma tot amendeaza, pentru lucrari inchipuite (eu contest amenda, ... (vezi toată discuția)
Casa pe hotar valdanaD valdanaD Buna ziua! Vecina de linga mine si-a facut casa exact pe hotar ,desi noi nu i-am dat nici un acord iar ea sutine ca are toate aprobarile necesare.Are ambele ... (vezi toată discuția)